תחום הפיזיותרפיה שעוסק בשיקום הגוף באופן משלים לקבלת טיפולים אחרים, הוא עושה שימוש בתכונות הטבעיות של הגוף על מנת לשקמו ללא התערבותה של הכירורגיה, ומכאן שמו: פיזיו – טבע וגוף, תרפיה – טיפול. היות וישנה קשת פגיעות רחבה לגוף המונעת את התנועה החופשית, פותחו תוכניות לימוד ייחודיות לתארי המשך בפיזיותרפיה, בעיקר בתחומי השיקום האורתופדי, השיקום בילדים והשיקום הנוירולוגי. כך, מי שבידו הבסיס למקצוע הפיזיותרפיה יוכל להתמחות בתחומים אלו ולענות על ביקוש הולך וגובר בתחום, ובתוך כך לקבל יתרון מקצועי על פני פיזיותרפיסטים אחרים ואף להעלות את דרגת השכר במקצוע.
מי קהל היעד לתואר שני בפיזיותרפיה?
הלומדים לתואר שני בפיזיותרפיה יהיו בעלי תואר ראשון בפיזיותרפיה, ובין השאר המעוניינים להרחיב את הידע המקצועי בתחום ממוקד יותר בפיזיותרפיה כמו גם אלו שמעוניינים לשנות את מסלול ההתמחות שלהם. כמו כן, קהל היעד יכול להיות בעלי עניין לניהול מחקרים קליניים בתחום ולקדם את הידע הקיים בתחום אשר יבנה את אבני העתיד במקצוע זה.
מהן מטרות תואר שני בפיזיותרפיה?
התואר השני בפיזיותרפיה מתמקד בשיפור ובהעמקת הידע שנרכש בתואר הראשון תוך בניית מטרה מקצועית. התואר יכשיר את הלומדים לתחום ההתמחות הנבחר, כמו למשל בתחום השיקום – הערכת נכות, הערכת תפקוד ועוד. התואר יקנה את הכלים למציאת דרכים נוספות וחדשות לסיוע למטופלים בפיזיותרפיה, ולעזור בשיקומם. הלומדים ירכשו ידע בתחום טכניקות הטיפול הידני, יועשרו בתרגילים חדשים ויתפעלו מכשור חדיש. התואר יקנה את הכלים לניהול מחקרים וכתיבת עבודות הגשה נדרשות. התואר יאפשר צבירת ניסיון קליני תוך כדי לימודים, התנסויות מעשיות מבוקרות, למידה מן השטח ומשטחי המחקר.
מהן אפשרויות התעסוקה לאחר סיום תואר שני בפיזיותרפיה?
לאחר קבלת התואר השני בפיזיותרפיה, יוכלו בוגריו להתקדם לעבר תחומי ניהול בקליניקות לפיזיותרפיה, להיות חלק מצוות בכיר במרפאות ובבתי החולים, במכוני שיקום, במכונים פרטיים, בבתי אבות ועוד, ויוכלו להמשיך וללמוד לתארים מתקדמים הקשורים לתחום. בין השאר, יוכלו לקדם מחקרים למטרות שיפור המערך המעניק מענה בתחום כפי שהוא כיום.