יקב שורק הממוקם בעמק שורק בשפלת יהודה, סמוך למושב טל שחר, הוא מקום ירוק, מלא נופים ומפורסם בעקבות היין המשובח שהוא מפיק. מלבד פעילותו העצמאית של היקב מתקיים מדי שנה קורס לעשיית יין ביקב שורק. לאחרונה הסתיים מחזור נוסף בחגיגה והמולה גדולה ו72 סוגי יינות חדשים הושקו פרי ידיהם של בוגרי הקורס. ניר שחם, מנהל בית הספר ללימודי יין ביקב שורק, לא יכול להיות גאה יותר בהישגים של בית ספרו.
לימודים מעשיים
לקורס יין ביקב שורק מגיע מגוון רחב של תלמידים מכל הסוגים והמינים – אלו המעוניינים בהליך ייצור היין, אלו שאוהבים לשתות יין ואלו שרוצים ללמוד לייצר בעצמם ולהפוך זאת למקצוע לכל דבר. הייחודיות של קורס יין ביקב שורק הוא הדגש על הלימודים המעשיים והפרקטים, כך שכל קהל היעד שהוזכר לעיל יכול למצוא מענה בקורס זה. לצד ההסברים התיאורטיים כל אחד ואחד מתנסה בפועל בציוד לתעשיית יין ומעבדות ברמות המתקדמות ביותר וזוכה אף להפיק יין משל עצמו בתום הקורס.
לומדים את שלבי ייצור היין
יקב שורק מציע קורס עשיית יין זה שנים רבות ועל פי דבריו של ניר שחם – עשיית היין ולימודיה חייבים להיות מעשיים – חייבים לטעום, להתנסות וללוות בפועל את התהליך. במהלך הקורס לעשיית יין ביקב שורק ילמדו את כל הליך ייצור היין מא´ ועד ת´ – הבשלת ענבי הכרם, בציר, תסיסה, יישון ובקבוק. הקורס שמתפרש לאורך שנה וכולל בתוכו שמונה עשר מפגשים הפך לנקודת מפגש מקובלת בקרב אוהבי היין.
בין בתי הספר הבולטים – יקב שורק
תחום ייצור היין הפך לדי פופולארי בשנים האחרונות ומוסדות רבים שעוסקים בתחום הבישול הוסיפו קורסים המתמחים ביין. עם זאת הקורס של יקב שורק הוא בין היחידים שנותן לתלמידיו ללכלך את הידיים ובתום הקורס לצאת עם תוצר סופי אישי משלהם – יין על שמם. מאות יקבים הוקמו על ידי בוגרי הקורס שמתגאה להמשיך כל שנה ושנה בעבודתו ובהליך יצירת יין עם קבוצת תלמידים אחרת כל פעם מחדש.