ככל שישנם יותר קורסים כמותיים וחישוביים בשנה הראשונה ללימודי התואר הראשון או כהכנה לקראת הבגרויות והשלמת הבגרויות, כן נדרשת מכינה במתמטיקה – שלעתים היא ייעודית לקראת התואר הרצוי, המאפשרת לשפר את הציונים שנרכשו עד כה בתחומי המתמטיקה המיועדים, או בציון הכולל. כשציון הבגרות המתמטיקה הוא בלתי נפרד מעודת הבגרות – ולא ניתן לקבל תעודת בגרות ללא ציון עובר בבגרות במתמטיקה ברמה של שלוש יחידות לימוד לפחות – לא ניתן לקבל את התעודה. כשהאפשרות ללמוד באופן עצמי יורדת מן הפרק, פונים לימודי מתמטיקה במכינה, אשר מעניקה את הכלים להצלחה במבחן.
מהן מטרות המכינה במתמטיקה?
המכינה במתמטיקה מקנה ללומדים את הכלים ואת המשאבים הנחוצים על מנת להצליח לעבור את המבחן ובציון גבוה, הפותח בפני הלומדים דלתות במוסדות הלימודים להשכלה גבוהה. התכנים המועברים המכינה מותאמים לרמות הלומדים כשנקודת הסיום היא קבועה וידועה מראש – הרמה הגבוהה הנדרשת מן המועמדים במוסדות אקדמיים כתנאי קבלה. במכינה למתמטיקה הלומדים זוכים ליחס אישי מתוך קבוצות לימוד קטנות יחסית, וכן במכינות למתמטיקה הייעודיות הלומדים עשויים לפגוש את המרצים שלהם לעתיד במקצועות הריאליים.
מה תכני הלימוד במכינה למתמטיקה?
התכנים במכינה משתנים בהתאם לרמת הלומדים ולרמת המטרה – כלומד למספר יחידות הלימוד בהן הלומד שואף לשפר את ציונו. סטודנט אשר בחר ללמוד במכינה ל- 5 יח"ל במתמטיקה ילמד את היקף החומר המלא: אלגברה, טריגונומטריה, מספרים מרוכבים, כללי חזקות וגם שורשים, משוואות עם נעלם ועם מספר נעלמים, אינטגראלים, נגזרות וגזירות פונקציות, לוגים, שרטוט הצגות גראפיות ועוד.
האם כל אחד עובר את המכינה במתמטיקה?
כמו במוסד לימודים אקדמי, גם במכינה המבחנים שבכל נושא ונושא לימוד נועדו להעריך את הידע הנצבר של הסטודנט ואת רמת מוכנותו להמשך הלימודים בתחום. מלבד המבחנים הללו ישנו מבחן מסכם בסיום המכינה, שבו הסטודנטים מיישמים את כל הנלמד במשך אותם חודשי המכינה. מלבד ציון של הסטודנט במכינה, הציון הסופי עתיד לשמש גם כציון קבלה במוסדות הלימוד הגבוהים.