לא פעם קיים בלבול בין קורסי הסבה לאקדמאים לבין קורסים לאקדמאים. בעוד קורסי הסבה לאקדמאים מיועדים לשינוי קריירה ומקצוע לבעלי תואר ממשי, כאשר לרוב מנצלים את הידע שנרכש בתואר ומכווינים אותו לתחום תעסוקה אחר, קורסים לאקדמאים הוא סיפור שונה לחלוטין. קורסים לאקדמאים הינם קורסים שנלקחים בתום תואר ראשון או תואר שני ושמטרתם להרחיב את הידע של הסטודנט בתחום לימודי ולממקד אותו בתחום התמחות מסוים.
למה לגשת לקורס אם קיים תואר אקדמי?
עולה השאלה – מדוע לאקדמאי עם תואר קיים כדאי לגשת בכלל לקורס אם כבר יש לו תואר אקדמי? ובכן, למרות שתואר ראשון מהווה כלי כניסה חשוב לשוק העבודה ומהווה כמעט בכל מקומות העבודה תנאי סף בסיסי, לא תמיד התואר מספיק פרקטי בכדי למצוא עבודה בזכותו. לעיתים המידע המוענק בתואר הוא יותר תיאורטי מאשר פרקטי ולא מעניק לתלמידים את הכלים להשתלב בשוק התעסוקה כראוי. קיימים תארים ראשונים מסוימים שאם לא ניגשים לתואר שני (כמו פסיכולוגיה) הסיכוי למצוא תעסוקה הוא קשה מאוד. קורסים לאקדמאים מעניקים להם את הכלים היישומים והפרקטיים בכדי להשתלב בשוק התעסוקה ולפתח מקצוע מהידע הקיים.
באילו תחומים קיימים קורסים לאקדמאים?
קורסים לאקדמאים קיימים במגוון רחב של תחומי לימוד ומאפשרים כמעט לכל בעל תואר ראשון למקד את תחום התמחותו ולרכוש הכשרה מקצועית בתחום התעסוקה המבוקש. לא מעט תוכניות לימוד הנכללות בהגדרת קורסים לאקדמאיים דורשות אף תואר שני. על אף האסוציאציה השלילית של קורס כדבר חובבני או כהכשרה מקצועית קצרה, קורסים לאקדמאים נבדלים מהם – דרישות הקבלה גבוהות מאוד והידע הנרכש שם חשוב ומהותי להמשך דרכו של הסטודנט. בין אם מדובר בקורס ייעוץ פנסיוני, קורסים בהנחיית קבוצות, קורסי גשטלט, קורסים באבחון דידקטי, קורסים באימון אישי, השלמות לתעודת הוראה, קורסים בתחום המחשבים וכו' – הם קיימים גם במסלולי אקדמאיים.
איך לבחור קורס לאקדמאי?
מוסדות הלימוד ברחבי הארץ – מכללות, אוניברסיטאות ובתי ספר להשכלה גבוהה – מאפשרים מסלולי קורסים לאקדמאיים. ניתן להמשיך באותה מסגרת לימודים הקודמת וללמוד במכללה בה נרכש התואר הראשון קורס נוסף. עם זאת, הרעיון של קורס אקדמאי הוא להרחיב את האופקים ואת אופציות התעסוקה של התלמיד ועל כן, אולי רצוי להתנתק מהמסגרת הקודמת ולפתוח צוהר חדש במוסד לימודים חדש.