מבחן אמיר"ם הוא מבחן אמי"ר (אנגלית – מיון לרמות) על מחשב, ובאמצעותו ניתן לזהות את שליטתו של הנבחן בשפה האנגלית. הציון שניתן משמש כנתון קריטי לתנאי קבלה למוסדות לימוד אקדמיים. כל ציון המושג במבחן זה יוכל לקבוע כמה קורסי אנגלית יצטרך הסטודנט לעתיד לקחת במוסד הלימודים לאורך שנות לימודיו. הסטודנטים לתואר ראשון אמורים לעמוד ברמת סף מסוימת כשהציון באנגלית חייב להיות ברמה גבוהה. הציון במבחני אמיר"ם נשלח לאחר עשיית המבחן הציון רק למוסד הלימודים המבוקש, אלא אם צוין על גבי הטופס אחרת.
זמן המבחן וכיצד לנצל אותו?
ישנם שלושה פרקי אנגלית עליהם נבחנים, כשכל אחד מהם זהה במבנהו למבחן פסיכומטרי. משך המבחן הוא 25 דקות בדיוק לפרק, כשישנו זמן מוקצב לכל שאלה בנפרד אשר מוצג על פני צג המחשב. במבחני אמיר"ם בניגוד למבחן אמיר, לא ניתן לקצר את זמן התשובה לשאלה מסוימת ולהוסיף לבאה אחריה או לחזור אחורה ולפתור. מצד שני, מי שפתר טרם הזמן המוקצב את כל השאלות יוכל לצאת מחדר הבחינה בזמן שסיים.
האם רוכשים את השפה בעקבות ההכנה למבחן אמיר"ם?
לא ניתן ללמוד שפה בזמן מוגבל וקצר. הטמעתה של שפה נעשית לאורך השנים, אולם קורס הכנה למבחני אמיר"ם מסוגל למקד את הלומדים ולהכין אותם לקראת האתגר העומד בפניהם – השגת ציון המקנה להם פטור מאנגלית במוסד הלימודים המבוקש. על מנת להשיג ציון הפוטר מלימודי אנגלית, יש לברר בכל מוסד לימודים – היות והציון משתנה מאחד לשני.
מה יותר קל – מבחן אמי"ר או מבחן אמיר"ם?
רמת הקושי בין מבחן אמי"ר למבחן אמיר"ם הינה זהה, אולם מה שמשתנה הוא כתיבת המבחן בנייר ועפרון במבחני אמי"ר או הזנת התשובה למחשב במבחן אמיר"ם. היות שהמדיה לפתירת המבחן היא ממוחשבת, לא ניתן לתקן תשובה של פתרון לשאלה ולכן יש לסמן אותו רק במידה ובטוחים. אי סימון התשובה (בשני המבחנים) נחשב כתשובה שגויה – לכן רצוי לסמן תשובה הנראית לנבחן ביותר.