להיות רופא זו עבודה לא פשוטה – הן בפועל והן בהכשרה המקצועית לקראת המקצוע. רופא, באופן מאוד כוללני, מאבחן בעיה פיזית אצל חולים ונותן דרך טיפול. כל רופא נותן ייעוץ, אבחון וטיפול בתחום ההתמחות שלו – כך למשל קיימים רופאים כירורגים, רופאים פנימיים, רופאי קרדיו שמתמקדים בלב, גניקולוגים ורופאי נשים ועוד. התפקיד של רופא והפעולות שהוא מבצע יכולות לא פעם לחרוץ את גורלו של אדם לחיים או למוות.
אילו לימודים נדרשים כדי להיות רופא?
בכדי להיות רופא ההסמכה הבסיסית ביותר הינה תואר ראשון ברפואה שאורך 6 שנים וכולל שנה נוספת של סטאז´ במוסד רפואי מוכר וכן התמחות נוספת של כשנה בבחירת תחום רפואי בו ירצה הסטודנט לעסוק בהמשך דרכו. הלימודים אינטנסיביים מאוד ותנאי הקבלה מהקשים בתארים בישראל. רבים בוחרים לגשת ללימודי תואר ראשון ברפואה בחו"ל בעקבות תנאי הקבלה הפשוטים יותר, השתלבות תעסוקתית טובה יותר ומשתלמת יותר.
מה הן אופציות התעסוקה לבוגרי תואר ברפואה?
למרות שתואר רופא נשמע מאוד נחשק ומקצועי לא רבים חושבים על המשך הדרך ועל השתלבותם התעסוקתית בתום הלימודים. תחום התעסוקה יהיה תלוי בראש ובראשונה בתחום ההתמחות שנלמד במהלך התואר, ועל כן חשוב מאוד לשקול אותו בכובד ראש. רופאים יכולים לעסוק כמנתחים, כרופאי ילדים, לעבוד בקליניקות פרטיות, לעסוק בסניפים של קופות חולים, לעבוד בבתי חולים ציבוריים ופרטיים כאחד.
למי מתאים להיות רופא?
העבודה כרופא אינה פשוטה, ולמרות שהלימודים מרתקים יש לקחת בחשבון שרק תשוקה ואהבה אמיתית למקצוע תהפוך אותו גם לעבודה מעניינת. משמרות העבודה של רופא הן ארוכות מאוד ומדובר בעבודה מחייבת מכל עבודה אחרת שכן מדובר בבריאות של בני אדם וחוסר אחריות ומעקב יכול להבדיל בין חיים ומוות של פציינט. רופאים שישיגו עבודה בקליניקה פרטית יוכלו לעבוד בלו"ז מסודר וקבוע יותר ולהפנות אותם לטיפולים כאלו ואחרים, אך העובדים בבתי החולים מצפים למשמרות ארוכות מאוד, לעבודה לחוצה וקשה. רופא טוב חייב להיות בעל קור רוח, להיות מרוכז, אחראי, ערני, נמרץ ואנושי.