הביקוש ללימודים בישראל הוא זה שמכתיב את תנאי הקבלה לכל מסלול לימודים בכל מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל. ישנם רק מספר מקומות מוגבל לכל מסלול בכל מוסד לימודים, ומסלולי הלימודים אשר נהנים והביקוש הגדול ביותר הם בדרך כלל מסלולי הלימוד שהכי קשה להתקבל אליהם. כמו כן, זה הרבה יותר מודגש בתחומי הלימוד אותם ניתן ללמוד אך ורק במספר מוסדות לימוד מצומצמים כמו תחום לימודי הרפואה, אותו ניתן ללמוד אך ורק במספר מוגבל של אוניברסיטאות בישראל.
תנאי הסף לקבלה ללימודי רפואה
כאמור, בשל הביקוש הרב למקצוע היוקרתי הזה, ובשל ההיצע המצומצם של מוסדות הלימוד בהם ניתן ללמוד אותו, תנאי הקבלה של לימודי רפואה בישראל הם הקשים והמחמירים ביותר. על מנת להתקבל לפקולטה לרפואה של אחת מהאוניברסיטאות בישראל יש לבוא עם ממוצע משוקלל של בגרויות הנחשב לגבוה ביותר האפשרי, וכמו כן להוציא ציון קרוב מאוד למושלם בבחינה הפסיכומטרית. הסיבה לכך היא בעיקר משום שלימודי הרפואה נחשבים לקשים ותובעניים במיוחד, ולכן נדרש רף סינון גבוה על מנת לנפות את המועמדים הפחות מתאימים כבר בשלבי ההתחלה.
שיטות לשיפור סיכויי הקבלה
כאמור מי שמעוניין ללמוד רפואה בישראל חייב לבוא עם מוטיבציה גבוהה ביותר. אפילו הספק הקטן ביותר שזהו התחום בו אתם מעוניינים לעסוק בו בחיים, עלול לרפות את ידיכם בשלבים הקשים שיגיעו בהמשך אם ובמידה ותתקבלו. הדרך הטובה ביותר להתקבל ללימודי רפואה היא פשוט להשקיע במבחני הבגרות והפסיכומטרי. ידע כללי ברפואה לא יעזור לכם בשלב הקבלה, וגם אם אתם יודעים הכול על תפקוד המערכת העצבית של המוח, בלי ממוצע הבגרויות וציון הפסיכומטרי המתאים אן סיכוי שתתקבלו.
קורסי בגרויות והכנה לפסיכומטרי
על מנת לשפר את ממוצע הבגרויות מועמדים רבים החולמים להתקבל ללימודי רפואה עושים הרבה מאוד השלמות. לא כולנו השקענו בתיכון, וגם אלו שהשקיעו אולי לא בחרו במקצועות הנכונים שיעזרו להם להרים את ממוצע הבגרויות. באמצעות בחינות בגרות הנחשבות לקלות כגון בגרות בגיאוגרפיה או בגרות בספרות ותנ"ך ניתן לעלות באופן משמעותי את ממוצע הבגרויות. כמו כן, מועמדים רבים נרשמים לקורסי הכנה לבחינה הפסיכומטרית, ואפילו ניגשים לבחינה יותר מפעם אחת או פעמיים, ע שהם מגיעים לסף הקבלה הדרוש.