התואר השני המבוקש ביותר על ידי הרוב המכריע של אנשים המעוניינים ללמוד לתארים אקדמיים מתקדמים הוא ללא ספק תואר שני במנהל עסקים. הביקוש הרב נובע כנראה מהעובדה שכיום על מנת להתקדם בכל תחום כלשהו, לדרגות ניהול בכירות, יש צורך בתואר שני במנהל עסקים כתנאי בסיס. מוסדות ההשכלה הגבוהה אשר מציעים מסלולי לימוד לתואר שני במנהל עסקים קבעו סף מיון לפיו נקבע הסיכוי של כל מועמד להצליח בלימודי התואר השני בדמות מבחני הGMAT, אשר מהווה כיום תנאי קבלה הכרחי לרוב מוסדות ההשכלה האקדמית לתואר שני בישראל.
קצת על הGMAT
GMAT הוא מבחן ידע המועבר בשפה האנגלית, אותו מחבר מכון הערכה אמריקאי. מבחן הGMAT מורכב מפרק מילולי, ופרק כמותי, כאשר בנוסף לכך נדרשים הנבחנים לכתוב חיבור באנגלית. בניגוד לבחינה הפסיכומטרית, לGMAT אין מועדי בחינה קבועים, וניתן לגשת לבחינה אחת לחודש בתשלום של דמי הבחינה העומד על כמה מאוד דולרים. בדומה לתעשיית הפסיכומטרי, השאיפה להצלחה, והמוטיבציה הגבוהה להישגים בקרב הניגשים לבחינה הובילה לפתיחה של הרבה מכונים ובתי ספר המציעים קורסי הכנה למבחן הGMAT, אשר משפרים באופן משמעותי את מידת ההצלחה בבחינה של כל נבחן.
לעבור את הGMAT בעזרת קורסי הכנה
אחת הדרכים הטובות ביותר להתכונן למבחן הGMAT היא באמצעות קורסי ההכנה לבחינה. האפשרות להכיר מקרוב את מתכונת הבחינה, והאפשרות לטעום מעט מן השאלות והתרגילים בבחינה, מורידים הרבה מהלחץ על הנבחנים, ועוזרים להם להתכונן אליה באופן ממוקד. בקורסי ההכנה לGMAT מתרגלים הסטודנטים סימולציות המדמות את המבחן האמיתי, ולומדים מהם הנקודות החלשות והחזקות שלהם בבחינה, באופן המאפשר להם התכונן בצורה טובה יותר.
משמעת עצמית והשקעה
אחד המפתחות המרכזיים ביותר להצלחה, בהרבה תחומים בחיים ובמבחן הGMAT בעיקר, הוא השקעה. על מנת להצליח במבחן GMAT חשוב לסגל משמעת עצמית כבר בשלבים הראשונים של ההכנות לבחינה. מי שלא רוצה להשקיע סכומים גדולים של כסף על קורסי הכנה שונים לבחינה, יכול למצוא את כל החומר לו הוא זקוק ברשת האינטרנט או בחנויות הספרים המציעים חוברות וספרי הדרכה המתאימים למבחן. כל מה שצריך הוא אורך רוח, נכונות להשקעה, מוטיבציה ומשמעת עצמית גבוהה.