תואר ראשון באומנויות הבמה יכול לכלול מגוון רחב של התמחויות – משחק, תיאטרון, הוראה בתחומי הבמה, עיצוב תלבושות ותפאורה ועוד. תואר זה מיועד לאנשים עם נוכחות, אנשים שחובבים את התחום ורואים בו כמקצוע לעתידם, אנשים שאוהבים להיות מצד אחד מרכז תשומת הלב ומצד שני לדעת מתי לא להתבלט כשצריך. תואר ראשון באומנויות הבמה הוא אחד ממסלולי הלימוד המרתקים ביותר עבור אומנים ושחקנים שרוצים להמשיך ולהתפתח בתחום זה.
מה לומדים בתואר ראשון באומנויות הבמה?
במסגרת תואר זה, הלימודים מתחלקים לפי תחום ההתמחות ועל כן הנושאים משתנים בין התמחות במשחק, לתיאטרון, להוראה או לעיצוב תלבושות. כך או כך נחשפים בתואר זה, על פי רוב לנושאים כגון פיתוח קול, לימודי משחק, לימודי תנועה ומחול, אימפרוביזציה, דיקציה ואופן דיבור, תיאטרליות, דרכים וטכניקות להגשת טקסט ועוד.
איך בוחרים בית ספר לתואר ראשון באומנויות הבמה?
לשאלה זו קיים שיקול אחד עיקרי – מה תחום ההתמחות שלך? האם מדובר במשחק ותיאטרון, בהוראה או אולי בעיצוב תלבושות? כל תחום כזה שאול מעולם אחר על אף שהכל מרוכז תחת השם הכוללני – תואר ראשון באומנויות הבמה. קיימים בתי ספר שמתמחים בעיצוב, בתי ספר שמתמחים בתחום המשחק והתיאטרון ומוסדות לימוד שעוסקים בנושאים רב-תחומיים ולא נופלים על מתחריהם שמתמקדים בתחום ספציפי. לפני שבוחרים בית ספר לתואר ראשון באומנויות הבמה חשוב לבדוק את הוותק והמוניטין שלו וכן את תוכנית הלימודים והסיליבוס המפורט בכדי לראות אם תוכנית הלימודים מתאימה. מלבד זאת חשוב מאוד לבדוק מה סוג התעודה המוענקת בתום התואר והאם היא מתאימה לדרישות העבודה בשוק למקצוע שהינכם רוצים לעסוק בו בהמשך הדרך.
למי מיועד תואר ראשון באומנויות הבמה?
תואר ראשון באומנויות הבמה מיועד לאותם אומנים שיודעים כי שאיפתם ותשוקתם היא לימודי אומנות הבמה אך עדיין לא יודעים באיזה כיוון לבחור בדיוק. תואר כללי זה מכוון אט-אט את התלמיד לתחום התמחותו ומאפשר לו בינתיים לרכוש ידע משותף כללי וחשוב לכל נושאי אומנויות הבמה.