מי שהולך ללמוד "גרפיקה" או עיצוב גרפי למעשה בוחר לומר שהוא מעוניין ללמוד מקצוע ליצירה חזותית גרפית. מכאן והלאה, הכותרת "גרפיקה" הופכת לכללית ובעצם למטרה של יצירה ושל עיצוב פריטים גרפיים באמצעות כלים מגוונים ורבים מאוד. "גרפיקה" אצלנו הפכה להיות שם לתוכנה בודדת בגרפיקה או כל מכלול התוכנות גם – יחד. בתחום הזה, הדגש הרבה פעמים הוא על המסר ופחות על התוצר הסופי, והתוצר הסופי נקבע דווקא לפי רצונו של מזמין העבודה ושל התקציב העומד לרשותו ולא של היוצר.
למה משמש עיצוב גרפי?
העיצוב הגרפי נמצא כמעט בכל מקום: עיצוב פונטים למחשב, עיצוב אתרי אינטרנט, שלטיפ ופרסומות בשלטי חוצות, כרזות ומדבקות לחולצות, עימוד וגם טקסטים מודפסים כמו למשל מגזינים, ספרים, עלונים ועוד, איור, ריטוש תמונות ועיבודן, בתחום הטלויזיה – ממשקים נוחים, ממשקים למערכות מידע, איור וסאונד, וידאו ואנימציה ועוד. בנוסף, היום ישנו דגש רב על נושא המיתוג הממוחשב ובכלל, כשעתידו העסקי של מוצר, שירות או ארגון תלוי באותו לוגו ומיתוג.
איך מעצבים בעיצוב גרפי?
לא תמיד נדרש כשרון לעיצוב ידני בשביל להצליח בעיצוב גרפי ממוחשב, אולם דרושה בקיאות בתוכנה שמשתמשים בה. ישנן תוכנות רבות בשימוש הגרפיקה, והן הולכות ומתרבות או שיוצאות להן גרסאות שמתחדשות מדי שנה או שנתיים. אלו יכולות להיות למשל התוכנות המוכרות פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, פריהנד, אוטוקאד ועוד רבות נוספות. בנוסף ישנן תוכנות שמסוגלות לשלב בין תוכנות שונות (כשחברה יוצרת מגוון של תוכנות לעיצוב גרפי היא מאפשרת הרבה פעמים גם אינטגרציה ביניהן) שמאפשרות עריכת סרטוני וידאו ושמע למשל, איור עם שמע ועוד.
איך לומדים עיצוב גרפי?
בארץ ובעולם קיימים בתי ספר רבים מאוד ללימודי העיצוב הגרפי בתואר בגרפיקה, באמנות חזותית ובקורסים למיניהם. גם הקורסים הללו מתחלקים לרמות של מתחילים ושל מתקדמים וכוללים התמחויות שונות. חלק גדול מהלומדים מגיע ללא ידע מקדים בתחום, ואילו החלק האחר כבר מועסק בתחום ומעוניין להרחיב את ארגז הכלים היצירתי והמקצועי שלו באמצעות לימודי תוכנה גרפית שונה או שדרוג לגרסה חדשה בתוכנה מוכרת.