האירועים שהתחוללו על אזורי יהודה ושומרון ועל מתיישביהם היו זמן רב בכותרות העיתונים, ועדיין מהווים נקודת מחלוקת בקרב אזרחי ישראל. בימים האחרונים הגיע לסיומו מחזור נוסף של קורס צילום – יוזמת ועד מתיישבי השומרון. הצילום מהווה כלי פוליטי וחברתי, כלי שממחיש דעה, שנותן נקודת מבט והסתכלות שונה, שמאפשר לאנשים שרחוקים מהסיטואציה להיכנס אליה ולגבש דעה בעצמם. היוזמה המבורכת של ועד מתיישבי השומרון זוכה להצלחה גדולה – 25 משתתפים בקורס המייצגים את יישובי יהודה ושומרון למדו איך לעצב תודעה באמצעות צילום.
אמצעי לחיצה – המצלמה
באזורי יהודה ושומרון הייתה אלימות רבה. שוטרי היס"מ היוו מוקד חיכוך משמעותי ובני הנוער עם אמונתם הלכו ונלחמו באמצעות אבנים ובאמצעים אלימים. הצילום היא דרך נוספת ללחימה אך ללא שימוש באלימות. תמונה אחת שווה אלף מילים ויכולה לספר ולהראות סיטואציה שלמה מעיניים שונות ומנקודת מבט חדשה. קורס צילום שהסתיים בעת האחרונה עבור מתיישבי השומרון מנסה להשריש ערכים אלו.
מה לומדים בקורס צילום למתיישבי השומרון?
קורס ייחודי זה מנוהל על ידי צלם Ynet, גור דותן, שמעביר למתיישבי השומרון שיעורים על שימוש בסיסי במצלמת סטילס, על צילום וידאו, על עריכת סרטונים, על אופן העברת הקבצים דרך אימייל, על עיצוב תודעה באמצעות צילום. מתיישבי השומרון מתגוררים במקום שמהווה מקום סכסוך פוליטי, מקום דינאמי שבו מתרחשים שינויים רבים, דעות רבות והסתכלויות שונות על הסיטואציה. הקורס מציע למתיישב השומרון לתת את נקודת המבט שלו באמצעות המצלמה.
החשיבות של קורס צילום למתיישבי השומרון
מתיישבי השומרון נמצאים בנקודת מחלוקת גדולה במדינת ישראל. קורס זה מהווה את ההזדמנות שלהם לרכוש כלים בכדי לבטא את הצד שלהם בלי לומר מילה – הכל בתמונה. התקשורת הישראלית צמאה וחושקת בנקודות מבט חדשות, בתמונות מהשטח ובצילום עיתונות ממשי וטרי. קורס זה יכול לתת למתיישבי השומרון הזדמנות לתת את דעתם ולספר את הסיפור שלהם מצד אחד, ומצד שני לפתח קריירה ותעסוקה בתור צלם עיתונות. התלמידים ידעו בתום הקורס להשתמש באור וצל, בזוויות צילום שונות, בצבעים ובתפיסת הרגע בכדי להעביר מסרים לקהל הרחב.