על מנת להתקבל ללימודי השכלה גבוהה בישראל, נדרשים המועמדים הרבים לעמוד בתנאי סף לקבלה לתואר. בעוד שתנאי הסף הללו משתנים ממוסד למוסד בהתאם לרמת הביקוש של כל מסלול לימודים במוסדות ההשכלה הגבוהה השונים, ישנם תנאים בסיסיים המשותפים לכולם כמו למשל תעודת בגרות מלאה, ציון פסיכומטרי, או ציון בבחינת הGMAT לסטודנטים המעוניינים ללמוד לתארים מתקדמים. כפועל יוצא מהביקוש הגדול ומהמוטיבציה להצלחה ישנם הרבה מאוד בתי ספר שזיהו את הפוטנציאל הגלום בכל נושא קורסי הכנה לבחינות אלו.
תחום ההכנה לבחינות – תחום בהתהוות
ניתן להניח כי תעשיית ההכנה לבחינות היא תעשייה משגשגת הנמצאת בשיא בריחתה. למעשה, ההנחה הזאת אינה רחוקה מן המציאות אם מסתכלים טיפה על המספרים. הנתונים מראים כי שוק ההכנה לבחינות הוא שוק המגלגל מעל ל250 מיליון שקלים בכל שנה, סכום נאה מאוד לתעשיית ההשכלה הפרטית המקומית. אולם בכירים במערכת סבורים כי השוק נמצא עדיין בחיתוליו ושיש עוד הרבה מקום לפריחה ולהתפתחות. נכון להיום מציע שוק ההכנה לבחינות מענה למועמדים המעוניינים לגשת לבחינה הפסיכומטרית, להשלים בגרויות או להיבחן בGMAT.
חידושים בתחום ההכנה לבחינות
בהתאם למגמת ההתפתחות וההתחדשות של כל שוק ההכנה לבחינות, והרצון לפנות ליותר ויותר קהלי יעד, החלו בתעשיית ההכנה לבחינות לפתוח קורסי הכנה המפלחים את קהלי היעד, ומכוונים מראש לאוכלוסיות מסוימות. למשל, חלק מהשחקנים בתעשיית ההכנה לבחינות הפרטית מציעים מסלולי הכנה לבחינות המיועדים לאנשים הסובלים מליקויי למידה, או לאנשים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז. אותם קורסים עברו התאמה מיוחדת על מנת להתאים לקהל יעד זה וכוללים שימוש בעזרים שונים כמו מולטימדיה וחניכה אישית של מדריכים. בנוסף לכך ישנם קבוצות המציעות קורסים מקוונים ברשת, בהם ניתן ללמוד מבלי להגיע למרכזי הלמידה באופן פיזי.
מתאימים את עצמם לקדמה
תעשיית ההכנה לבחינות הפרטית הפנימה שהעתיד טמון בחידושים ובפיתוחים הטכנולוגיים, ושיטת הלימוד אינן יכולות להישאר אדישות לכך. תעשיית ההכנה לבחינות פונה בעיקר לקהל הצעיר שבין גילאי 18 עד 30, כאשר המדיום המדבר אליהם ביותר הוא המדיום הדיגיטאלי. מכונים ובתי ספר רבים מן התחום עשו את ההתאמות הדרושות וכיום הם מציעים קורסים אינטראקטיביים המתבצעים בתוך כיתות ומעבדות ממוחשבות, המרצים משתמשים בכלי הוראה ממוחשבים, ומשתתפי הקורסים השונים יכולים לתרגל את החומר כמעט בכל סוגי הפלטפורמות הקיימות בין אם זה במחשב הביתי ובין אם זה על גבי הסמארטפון שלהם.