הרבה אנשים שמעוניינים ללמוד לתואר ראשון בתחום ההייטק והמחשבים מתלבטים איזה תואר מתאים להם ביותר. האם כדאי ללמוד מדעי המחשב, או האם כדאי יותר ללמוד דווקא הנדסת תוכנה. שני מסלולי הלימוד הללו עוסקים אמנם בתחומים דומים, אולם ישנם מספר הבדלים בולטים בניהם. על מנת לעזור לכם לעמוד על ההבדל בין שני התארים, ולסייע לכם לבחור איזה משני התארים הנחשקים הללו מתאים לכם יותר, והולם את המטרות שלכם, הנה סקירה השוואתית קצרה על שני התחומים.
תיאוריה מול פרקטיקה
תואר במדעי המחשב ותואר בהנדסת התוכנה הם שני מסלולי לימד הדומים זה לזה לא באופן מקרי. לימודי הנדסת תוכנה הם פועל יוצא של תחום מדעי המחשב שנוצר בשל הצורך של התעשייה בתחום לפתח ולבנות מערכות ממוחשבות מתוחכמות אשר עונות על צרכי התעשייה במובנים כלכליים, קרי במושגים של עלות מול תועלת. בשל כך, תחום הנדסת התוכנה מתעסק הרבה במתן פתרונות יעילים לשוק. לעומת זאת תחום מדעי המחשב מספק את הבסיס התיאורטי והמחשבתי לכל אותם פיתוחים, ומתמקד בעיקר בתחומי המחקר.
מספר שנות הלימוד
כמו כל שאר התארים בתחום ההנדסה, גם תואר בהנדסת תוכנה אורך ארבע שנות לימוד, כאשר בסופו מקבלים הבוגרים תואר מהנדס. תואר במדעי המחשב לעומת זאת קצר יותר ואורכו שלוש שנות לימוד. ישנם הרבה מאוד קורסים מקבילים ואפילו קורסים הזהים זה לזה בצורה מושלמת בשני מסלולי הלימוד אולם השוני הגדול הוא בתכלית. בעוד שתואר במדעי המחשב עוסק בניתוח ופיתוח של אלגוריתמים, ובתיאוריה שעומדת מאחורי עקרונות העבודה של המחשב, הנדסת תוכנה עוסקת בפיתוח פתרונות יצירתיים ואפקטיביים שניתן לממש אותם בתעשיית ההייטק, תוך מחשבה על המוצר הסופי וחוויית המשתמש.
עבודת צוות מול המחקר של היחיד
עוד תחום בו ניתן לעמוד על ההבדלים בין תואר במדעי המחשב לבין תואר בהנדסת תוכנה הוא אופי העבודה בשני התחומים. תואר במדעי המחשב מכשיר את הבוגרים שלו להתמודד באופן עצמאי עם תהליך הפיתוח של התוכנה והאלגוריתמים, בעוד שבתחום הנדסת התוכנה שמים דגש על יכולת העבודה בצוות, כאשר לכל חבר בצוות אמון על פיתוח חלק אחד בתוכנה, כאשר השילוב של כל החלקים יחד יוצר את המוצר הסופי.