לימודי סיעוד אשר נחשבים ללימודים גבוהים שבצידם צבירת שעות אקדמיות רבות מספיק לתואר, עדיין אינו מספק על מנת לבנות קריירה בעולם הסיעוד. על מנת להפוך לאחות או לאח מוסמך מן המניין, יש לקבל את הרישוי באמצעות מעבר המבחן הממשלתי בנושא, אותו עוברים לאחר סיום לימודי הסיעוד. את הבחינה מחלקים לשלוש: בחינה לקבלת הסמכה: אח/ות מעשיים, בחינה להסמכת: אח/ות מוסמכים ומבחן של קורס במקצוע הסיעוד – ניתן לבחור בין גריאטריה, לב, חדר ניתוח, מיילדות ועוד.
מה מבנהו של מבחן האחיות הממשלתי?
מטרת המבחן היא לבדוק את הידע שהצטבר אצל כל לומד ולומדת בתחום לימודי הסיעוד. משך הבחינה הינו 4 שעות, כשהיא מחולקת לשני חלקים – כל חלק בן שעתיים ויש בו תשעים שאלות. החלק הראשון של המבחן מורכב משאלות להסמכה ברמה מעשית ולרמת מוסמך, והחלק השני עוסק במקצוע העל בסיסי בו בחר הלומד להתמקד, ולכן הוא יכול להשתנות בין נבחן לנבחן. רשימת הנושאים למבחן מתפרסמת כחודשיים לפני המועד וניתן למצוא אותם באתר משרד הבריאות.
מהם הנושאים הנלמדים בקורס?
הקורס מושתת על חזרה על חומרים תיאורטיים ועיוניים, וכן מחלק מעשי הכולל סימולציות ומשחקי תפקידים, כשהם מדמים מצבים אמיתיים במקצוע. החלק העיוני יכלול נושאים בדרך כלל אינם חלק מסדר היום הרגיל של האח/ות, כמו למשל אנטומיה, פיזיולוגיה, עזרה ראשונה, אנטומיה, פרמקולוגיה, אתיקה ומשפט. הקורס מקנה שיטות לפתרון סוגי השאלות האמריקאיות במבחן, חומרי עזר לקורס ומסייע ללומדים לדמות בחינה אמיתית בסוף הקורס.
נתונים נוספים על מבחן האחיות הממשלתי
המבחן נערך פעמיים בשנה על ידי משרד הבריאות – מינהל אגף סיעוד ואחיד לכל המסלולים – גם בלימודים על בסיסיים בסיעוד. מספר הנבחנים עולה משנה לשנה, הדרישות לנבחנים עולות משנה לשנה ורמת השאלות הינה בינונית עד לקשה. התנאי לגשת לבחינה כרוך בלימודי סיעוד לתואר ראשון וכן שנת התמחות שלמה, התנאי למעבר הבחינה העל – בסיסית הוא ציון מעבר של 65 נקודות לפחות מתוך מאה נקודות.