טכנאי סאונד הוא אחד המקצועות החשובים ביותר בתחום המדיה וההפקות. מדובר במקצוע שיש לו נגיעה במגוון רחב של תחומים מהופעות של זמרים ולהקות, דרך תכניות טלוויזיה ורדיו ועד להפקות אירועים
טכנאי סאונד הוא למעשה הפונקציה המקצועית שאחראית על כל ההיבטים הטכניים והטכנולוגיים של תחום הקלטות הסאונד והשמעתו באפיקי המדיה השונים. טכנאי הסאונד הוא הסמכות המקצועית אשר מחליטה כיצד לעצב את הקול, כיצד להפעיל את מכשירי ההקלטה, וכיצד להפעיל א מערכות ההגברה השונות. טכנאי סאונד לרוב משתלבים בעולם הפקות הטלוויזיה והקולנוע העושים שימוש בסאונד בשלבי היצירה השונים, וכן באירועים מוסיקליים קטנים וגדולים מהופעות רוק ועד לחתונות.
מה לומדים בשביל להפוך לטכנאי סאונד?
על מנת לעבוד כטכנאי סאונד יש לעבור הכשרה מקצועית בתחום. למעשה, הלימודים בקורסי הסאונד השונים כוללים הכרה מעמיקה של מבנה הצליל, השימוש בערוצים השונים וכן הכרה של המכשירים והאביזרים הטכניים בהם עושה טכנאי הסאונד שימוש לשם הפקה נקייה של צליל. בין הקורסים וההכשרות אותן עובר טכנאי הסאונד ניתן למצוא קורסי עריכת וידאו שונים, קורסי אפטר אפקט, הקלטות מסוגים שונים, קורסים בנושא מבנה הסאונד ועוד.
אפשרויות התעסוקה של טכנאי סאונד
טכנאי סאונד עובדים בדרך כלל כשכירים או כעצמאיים באולפני הקלטה, תכניות טלוויזיה, חברות הפקה או בצמוד לאנשים מתעשיית המוזיקה. במסגרת עבודתו משתלב טכנאי הסאונד בתהליכי הפקה של אלבומי מוסיקה, תהליכי הפקה של סרטי קולנוע ותכניות טלוויזיה, הפקות מוזיקליות לתיאטרון, לרדיו או אפילו לסלולאר ולאינטרנט. בנוסף לכך אנשי סאונד לוקחים גם חלק בתחומי הוראת המוסיקה במסגרות השונות, בחוגים העשרה ואפילו במסגרות תרפיה במוסיקה.
למי מתאים להיות טכנאי סאונד?
לימודי טכנאות סאונד מתאימים בעיקר לאנשים שאוהבים מוסיקה. למעשה, כל מי שעובד בתחום הסאונד חייב לאהוב ולהבין במוסיקה וצליל, בין אם מדובר באנשי הפקה העובדים בתחום ההגברה או בין אם מדובר אנשים מתחום ההפקות הדיגיטאליות. הלימודים מיועדים לאנשים בעלי יכולות טכניות מפותחות וחוש מוסיקלי מדויק המעוניינים לקחת את התחביב צעד אחד נוסף, ולהפוך אותו למקצוע רציני במטרה להשתלב בתעשיות השונות בתחום.