מה היא הכירופרקטיקה? האם חייבים לעבור תואר בכדי להפוך לכירופרקטור? מה לומדים בכדי להיות כירופרקטור? תשובות לשאלות אלו ועוד במאמר הבא
כל אדם שעבד תקופה מסוימת בעבודה משרדית יודע מה הם כאבי גב מישיבה לא נכונה. הכירופרקטיקה, תורה מעולם הרפואה המשלימה, עוסקת באבחון בעיות וכאבים פיזיים המתמקדים בעמוד השדרה וכיצד אלו משפיעים על השרירים, שלד והעצבים בגוף האדם. על פי הכירופרקטיקה עמוד השדרה מהווה את מרכז העצבים של האדם ובריאותו תשפיע על בריאות הגוף ככלל. במסגרת הכירופרקטיקה מבצעים תרגילים שונים לא פולשניים המסייעים להקלה על הכאבים.
איך להפוך לכירופרקטור?
בכדי לעסוק בתחום זה באופן מקצועי ולקבל הסמכה רשמית יש לעבור לימודים ארוכים וקשים. בשונה ממקצועות אחרים ברפואה המשלימה מדובר במקצוע שהרבה יותר מתחבר לפיזיות של האדם מאשר לנפש ועל כן משתלב עם יסודות ברפואה המערבית. הלימודים אורכים כ7 שנים במסגרתם עוברים בחינות הסמכה לשם קבלת רישיון תעסוקה בתחום הכירופרקטיקה. ניתן לקחת קורס מזורז בכירופרקטיקה אך ההסמכה אינה זהה ולא תמיד תאפשר תעסוקה בתחום המבוקש.
|
|
האגודה הישראלית לכירופקטיקה מאגדת את כל העוסקים בתחום בעלי רישיון מוכר מהמדינה לכך |
|
|
מה הן אופציות התעסוקה בתחום הכירופרקטיקה?
בוגרי המסלול המלא, הקשה והמפרך בכירופרקטיקה יוכלו למצוא מגוון רחב של תעסוקות בתחום. כירופרקטור יכול להיות מועסק במוסדות ציבוריים רפואיים כגון קופות חולים ובתי חולים או לחילופין לעסוק במקצוע באופן עצמאי ולפתוח מרפאה פרטית, קליניקה או לעבוד כשכיר בגוף לא ציבורי. האגודה הישראלית לכירופרקטיקה מאגדת את כל העוסקים בתחום בעלי רישיון מוכר מהמדינה לכך.
מה לומדים במסגרת לימודי כירופרקטיקה?
כאמור לעיל, מדובר בלימודים מאוד אינטנסיביים שמיועדים לאנשים מתמידים עם סבלנות ואהבה לתחום. במסגרת הלימודים יחשפו למגוון רחב של נושאים מעולם הרפואה כגון אנטומיה, פתולוגיה, היריון, התפתחות עובר, פיזולוגיה, דיאגנוזה, נוירולוגיה, אורטופדיה וכן נושאים מתחום הביולוגיה והמדעים כגון כימיה, תפעול מכשירים אלקטרוניים רפואיים, מיקרוביולוגיה, פסיכולוגיה ועוד. מכיוון שמדובר במקצוע פרא-רפואי יחשפו התלמידים גם לתחום ריפוי עיסוק, פיזיותרפיה וקלינאות תקשורת לצד היבטים מנהליים, חוקתיים ומשפטיים בתחום.