לימודי חקלאות לתואר ראשון הם לימודים מעניינים ומאתגרים במיוחד הפותחים בפני הבוגרים עולם מלא של אפשרויות תעסוקה מרתקות. מה הן המטרות של התואר ומה לומדים בתואר ראשון בחקלאות? הכול בכתבה הבאה
תחום החקלאות עבר השינויים רבים ועשה קפיצת מדרגה משמעותית ביותר בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית הגדולה בתחומים כגון גנטיקה, ביוטכנולוגיה, הנדסה ועוד. קפיצת המדרגה הפכה את תחום החקלאות לתחום מתקדם עם שיטות יעילות לגידול בעלי חיים לצורכי חקלאות, לתהליכי הדברה, לפיתוח שינוע ושימור של מזון, ליצירה של מזונות בריאים יותר, לשימוש באנרגיות ירוקות וחסכוניות בתהליכי הייצור וההפקה ועוד. לימודי החקלאות לתואר ראשון כיום כוללים הרבה תחומים בנושאים שונים ומגוונים.
מהי המטרה של לימודי תואר ראשון בחקלאות?
המטרה של לימודי תואר ראשון בחקלאות היא להכשיר את הסטודנטים לצורך התמודדות אפקטיבית עם האתגרים אותם מציב תחום החקלאות בעידן התעשייתי המודרני. הלימודים לתואר עושים הכרה בין הסטודנטים לתואר ראשון בחקלאות לבין היכולות הטכנולוגיות והפיתוחים השונים בתחום הביוטכנולוגיה, הביולוגיה ואיכות הסביבה, ומאפשרת לסטודנטים בתואר להתנסות במגוון רחב של תחומים כגון מדעי המזון, תזונה, כלכלה חקלאית, איכות הסביבה, שמירה על שטחי פתוחים ועוד.
|
|
גם אני אוהבת לעבוד בחקלאות |
|
|
מה לומדים בתואר ראשון בחקלאות?
במסגרת תכנית הלימודים של לימודי תואר ראשון בחקלאות לומדים הסטודנטים לתואר תחומים שונים ומגוונים הקשורים ברובם לתחומי מדעי החיים השונים. במסגרת הלימודים עוברים הסטודנטים קורסים כגון ביולוגיה, גנטיקה מולקולארית, ניצול משאבי טבע, מתמטיקה, כימיה, פיסיקה, גידולי שדה, תעשייה, תזונה, בוטניקה, זואולוגיה, ניהול משבי מזון, ניהול מטעים, מדעי הקרקע והמים, הגנת הצומח, ניהול שטחים פתוחים, טיפול בפסולת חקלאית ושאריות, שיווק חקלאי, כלכלה חקלאית, תיירות כפרית, מכאניקה ושרטוט, שיטות מדידה, אקולוגיה, עיבוד וטיפול בתוצרת חקלאית, סטטיסטיקה ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה בסיום התואר?
עם סיום הלימודים לתואר ראשון בחקלאות, יכולים בוגרי התואר להשתלב בתחומי התעסוקה השונים הקשורים לתחום החקלאות, בהתאם לתחומי ההתמחות שלהם במהלך הלימודים. בוגרי התואר משתלבים בדרך כלל בגופים הקשורים לתעשיית החקלאות בתור אגרונומים ומומחים להגנת צמחים, בחברות לפיתוח ושיווק של ציוד הדברה והשקיה תעשייתית, או ייצור מזון, או בחברות וגופים הקשורים לתחום איכות הסביבה כגון המשרד להגנת הסביבה, ארגונים הפעילים בשימור הסביבה, מעלי ייצור של טכנולוגיות ירוקות ועוד.