בחירת מסלול לימודים היא אינה עניין של מה בכך. בחירה זו וכל מה שנובע ממנה ישפיעו על העתיד, בין אם זה סוג העבודה או איכות ורמת החיים הנגזרות מבחירה זו. מסלול לימודים זה הוא כמו שביל שיוביל אותנו וילווה אותנו לאורך זמן. עם זאת, דעו שזו החלטה הפיכה, ובמקרים רבים אנשים בוחרים בשלב כלשהו של חייהם לשנות את התחום בו הם עוסקים. תמיד אפשר לעבור הסבה מקצועית, או לבחור במסלול לימודים אחר.
חלוקה לגורמים
ישנם כמה גורמים שנלקחים בחשבון בבחירת מסלול, בין הגורמים יש את רמת הקושי של המקצוע הנבחר, כמה השקעה נדרשת, מהי העלות הכרוכה בכל התואר, עד לסיומו, רף הציונים לצורך הקבלה, מהי רמת המוסד הנבחר ועד כמה מכירים בו, מה חושבים הסטודנטים על המסלול הנבחר ועוד. כל הנתונים האלה משוקללים להחלטה סופית. אחד מהשיקולים המרכזיים הוא מה עושים כשמסיימים את התואר. אחת הדרכים לבחור באופן יעיל מורכבת מסינון, בדיקה מעמיקה ובחירה.
שיקולים
השפע האדיר שמוצע בשוק העבודה יכול לבלבל, לכן כדאי לנפות ולבחור כמה מקצועות שהכי נראים לנו, וזה אומר מקצוע שנרצה לעסוק בו בעתיד. בין השיקולים שצריכים להילקח יש לשקול את היכולות שלנו, האם אנחנו פועלים טוב בצוות, כישורים מילוליים, יכולת התמדה וכוח רצון, וכיו"ב. השלב הבא הוא שלב הבדיקה המעמיקה.
שאלה קשה
השאלה שצריכה להישאל בשלב הזה היא האם המסלול הזה עומד בכפיפה אחת עם מה שאנחנו רוצים להיות. לצורך זה אפשר להשתמש באינטרנט ושם נמצא מידע רב על אותו מסלול, מידע זה יעזור לנו לגבש תמונה מדויקת על מהות המסלול. השלב הבא הוא שלב הבדיקה: האם אנחנו עומדים בקריטריונים הנדרשים כדי להתקבל למסלול. גם לצורך זה כדאי לנצל את האינטרנט שבו מופיעים תנאי הקבלה של כל מוסד אקדמי.
השלב הבא
אחרי ניפוי זה נותרנו עם שלושה מסלולים בערך, עכשיו נערוך טבלה של בעד ונגד של כל מסלול. ברשימה יכללו שאלות כמו כמה מרווחים בסוף התואר, ממוצע הציונים הנדרש, קושי המסלול, דעתם של בוגרים ועוד, המקצוע שזוכה לציונים הכי גבוהים ייבחר. זכרו כי קיימים גם מכוני ייעוץ ויועצי מסלול שישמחו לסייע לכם.