מקצוע השיננית על אף שמיועד לנשים וגברים גם יחד מכונה שיננית בעקבות ריבוי הנשים בתחום זה. מדובר במקצוע פרא-רפואי שנמצא בתהליכי קדמה והתפתחות באופן תמידי. קראו במאמר הבא על תפקידיה הרבים והסמכות של השיננית
שיננות מהווה את אחד משורת המקצועות הפרא רפואיים העוסק בתחום רפואת השיניים. מקצוע השיננות עומד בפריצת דרך תמידית וכל פעם הולך ומתפתח ככל שחולפות השנים. איגוד השיננות הישראלי מקיים פעילויות וצעדים על מנת להכיר בשינניות כתואר אקדמי מתוך שאיפה להפוך את עבודתה של השיננית לעצמאית יותר ללא השגחת וליווי רופא שיניים צמוד. בכדי להיות שיננית יש לעבור לימודים מקצועיים הדורשים מבחנים מעשיים ועיוניים ואישור של משרד הבריאות לעסוק במקצוע.
מה ההבדל בין שיננית לסייעת שיניים?
לא פעם קיים בלבול בין שיננית לבין סייעת רופא שיניים על אף שמדובר בשני תפקידים שונים לחלוטין אחד על השני. סייעת שיניים מטרתה לסייע לרופא ולבצע פעולות פשוטות ובסיסיות שיסייעו לטיפול מלא ומקצועי. השיננית מהווה הסמכה גבוהה יותר המבצעת פעולות בפה המטופל ובמערכת השיניים שלו. הסייעת שיניים עובדת באופן צמוד לרופא השיניים בעוד שיננית מבצעת טיפולים מסוימים באופן עצמאי.
|
|
צריכה סיוע של שיננית? |
|
|
מה התפקיד של שיננית?
התפקידים שממלאה השיננית הם רבים ורחבים ומתמקדים בעיקר בתחום של רפואה מונעות וטיפולים בסיסיים וראשוניים ברפואת השיניים עצמה. ניתן למנות בין תפקידיה של השיננית את הבאים: אבחון חלל הפנה והשיניים, התרשמות מנתוני הלקוח ובריאותו, בדיקות כיסי חניכיים, טיפול במחלות חניכיים, ייעוץ להפסקת עישון, צילומי רנטגן, טיפולים בסיסיים כגון הסרת אבנית, הסרה של כתמים, ליטוש ושחזורים, סתימות, הסרת תחבושות. כמו כן השיננית יכולה לעסוק בייעוץ למניעת עששת ובהרצאות על רפואת שיניים מונעת במוסדות שונים כגון – בתי אבות, בתי ספר ועוד.
מה לומדים כדי להיות שיננית?
עדיין לא קיים תואר בכדי להיות שיננית אך מועברים קורסים מקצועיים שמסמיכים לכך. בקורס שינניות לומדים לימודים עיוניים הכוללים נושאי לימוד יסודיים ברפואת שיניים, בבריאות הפה, בפתולוגיה של הפה, פריודונטיה ועוד. כמו כן במהלך הקורס יעברו שינניות העתיד הכשרה והתנסות מעשית במסגרת קליניקות. במהלך ההתנסות המעשית יתרגלו צילומי רנטגן, גהות פה, בדיקות שונות, ליטוש ושחזורים ועבודה לצד רופא שיניים.