הנדסה כימית היא תחום מרתק העוסק בתורת החומרים באמצעות תהליכים כימיים שונים. על מנת לעסוק בתחום יש ללמוד לתואר ראשון בהנדסה כימית המהווה מסלול מאתגר ותובעני
הנדסה כימית היא ענף מתחום ההנדסה המתעסק בהפקה וייצור של חומרים וכימיקלים שונים למטרות שונות בתעשייה. תחום ההנדסה הכימית עושה שימוש בעקרונות מדעיים מתחום הפיסיקה, הביולוגיה, הכימיה והמתמטיקה. להנדסה כימית יש נגיעה בכל תחומי החיים כמעט משום שכיום כל המוצרים התעשייתיים המשמשים לתהליכי הייצור או הצריכה עוברים הליך כלשהו הקשור להנדסה כימית. הנדסה כימית אחראית לייצור של חומרים כמו דשן לחקלאות, מוצרי פלסטיק העשויים פולימרים, מוצרי מזון, מוצרי קוסמטיקה, מוצרים ותכשירים רפואיים, חומרי ניקוי ועוד.
עבודתו של המהנדס הכימי?
עיקר עבודתו של המהנדס הכימי נעשית במעבדה שם הוא יוצר את תרכובת החומרים הבסיסית המשמשת כאב טיפוס לחומר או למוצר הסופי. באמצעות סדרה של תהליכים כימיים המבוססים על ידע ומחקרים כימיים, יוצר המהנדס הכימי את המוצר הסופי המשמש לאחר מכן לצורכי התעשיות השונות. מעבר לתרומה המובנת של מהנדסי כימיה בתכנון, בקרה, וייצור של חומרים לתעשיות השונות כגון גופי ייצור פרטיים, גופים ממשלתיים או גופי ביטחון, ישנו שימוש הולך וגובר בידע המקצועי של מהנדסי כימיה לצורך פיתוחים חדשים בתחומים כמו הגנת הסביבה, התפלת מים, צמצום זיהום האוויר ועוד.
|
|
לומדים הנדסה כימית |
|
|
תואר ראשון בהנדסה כימית
על מנת להפוך למהנדס כימיה יש ללמוד לתואר ראשון בהנדסה כימית. מדובר במסלול לימודים קשה ותובעני, ובשל כך רוב מוסדות ההשכלה הגבוהה המלמדים את התחום דורשים ציון פסיכומטרי גבוה ובגרות בפיסיקה, כימיה או שניהם. תכנית הלימודים לתואר מורכבת מקורסים בנושאים כמו מתמטיקה, כימיה, כימיה מולקולארית, הנדסת תהליכים, מכאניקה סטטיסטית, פיסיקה, יישומי מחשב, ביולוגיה, שפות תכנות, תכונות של חומרים, תהליכי ייצור ועיבד של חומרים ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה של בוגרי תואר ראשון בהנדסה כימית?
בוגרי תואר ראשון בהנדסה כימית פונים לעבודה במגוון רחב של תעשיות העוסקות בתחומים שונים. החל מתעשיות ההייטק המחפשות בוגרים מוכשרים לצורך שילובם בתהליך הפקת רכיבים שונים של מערכות מחשב, דרך תעשיות הייצור והמפעלים המחפשים מהנדסי כימיה לפיקוח ובקרה על תהליכי הייצור, תעיות התרופות והמזון, מכוני מחקר, תעשיות צבאיות, גופי מחקר ואקדמיה ועוד.