יש אינספור מקצועות בתחום המחשוב, מגמות המחשבים במוסדות האקדמיים עולות על גדותיהן מבחינת סטודנטים ודווקא משום כך רצוי לרכוש השכלה אקדמית איכותית.
מהפכת המחשוב, כמו גם המהפכה התעשייתית או המהפכה הצרפתית למשל הן עניין מובן מאליו כיום. עולם המחשבים התווה דרך שלא תתואר בעסקים, במפעלים, בתעשיית הבידור, בחינוך, בתעופה וגם בתחבורה, במדע ובתקשורת ועוד. קשה לתאר עולם ללא מחשוב רק משום שהמחשב נמצא בפרטים הקטנים. תחום מדעי המחשב חוקר את בסיס המידע והחישוביות, יסודות מתמטיים תשתיות מחשוב ויישומים, כלי הפיתוח לתוכנות ועוד. בישראל התחום החל להלמד בשנות השישים, וכבר היום מלמדים בארץ שמות מפורסמים מעולם מדעי המחשב, השאלה היא היכן הם מלמדים ואיפה רוכשים את ההשכלה האיכותית ביותר.
מהן מטרות התואר הראשון במדעי המחשב?
תואר ראשון במדעי המחשב ישנה מיומנויות שונות בתחום המחשוב, אשר נחשבות לאבני היסוד עליהן בונים את המשך הקריירה המקצועית ואת הידע ביחד עם הניסיון וכן באמצעות תארים מתקדמים במחשוב. היסודות הללו מפורקים ככל הניתן על מנת להקנות כלי חשיבה ולוגיקה ללומדים על מנת להבין איך בנויה שפת תכנות, וללמוד אודות שפות התכנות השונות. היכרות עם יסודות אלו יקלו להסתגל לכל טכנולוגיה העומדת בפתח ואולי אפילו להקנות כלים לפיתוח שפת מחשב חדשה.
|
|
קשה לתאר עולם ללא מחשב |
|
|
מה מכילה תוכנית הלימודים למדעי המחשב?
הלומדים רוכשים ידע שקשור בעיקר למתמטיקה – למשל מתמטיקה בדידה, לוגיקה, חישוביות, סיבוכיות, אלגברה בוליאנית, תורת הגרפים ועוד, לומדים יישומים כמו למשל גרפיקה ממוחשבת, בינה מלאכותית, קריפטוגרפיה, דחיסת נתונים ועוד, לומדים אלגוריתמים שונים ומבני נתונים, לומדים שפות תכנות, בידור, הנדסת תוכנה, מסדי נתונים ואימות תוכנה ועל תשתיות מחשוב.
איך לבחור את מוסד הלימודים לתואר ראשון?
מרוב דובים בשטח המחשוב לעתים לא מבחינים ביער, שהוא התוצאה הסופית שאותה רוצים להשיג. למרות שגם זה טוב משום שממילא התואר הראשון מקנה את היסודות, עדיין חשוב להתמקד בבחירת מוסד לימודים שמכשיר אנשים באופן האיכותי והטוב ביותר, למשל – על ידי התנסות מעשית נרחבת בליווי מרצים בכירים בתחום, דיונים על שאלות מחקר עכשוויות בתחום, סדנאות שונות לתכנות ועוד.