רבים חושבים כי לימודי משפטים הם לימודי אשר כרוכים בהם הרבה שינונים יבשים של חוקי המדינה, אולם אין זה כך. אז ה בעצם לומדים בתואר ראשון למשפטים אתם שואלים? המשיכו לקרוא ותיווכחו.
במדינת ישראל קיימת שיטת משפט עצמאית אשר מושפעת מהמשפט המקובל וכן ישנה הכרה במשפט העיברי והדתי, שכן, לכל חברה אנושית יש מערכת משפטית, מה שאומר גם שאין עורכי דין או שופטים יכולים לעבוד במדינה אחרת עד אשר הם עושים הסבה. מערכת המשפט מכתיבה לחברה בעצם מה מותר לאנשים המשתייכים לה לעשות ומה אסור להם לעשות, מהם זכויותיהם ומהם חובותיהם.
פיתוח החשיבה המשפטית
לימודי תואר ראשון במשפטים יעניקו לבוגריהם את הבסיס אותו הם צריכים על מנת שיוכלו לתפקד בתור עורכי דין או יועצים משפטיים, אולם, אין הדרך לכך כרוכה רק בשינון יבש של החוק. הלימודים מתחילים על ידי פיתוח החשיבה המשפטית של הסטודנט, דבר זה נעשה על ידי לימוד של כלים פרקטיים כאשר ניגשים לתיק, לדוגמה, ניתוח עקרונות התיק, חיפוש פתרון לבעיה בעזרת הידע הקיים וכו´. דבר זה מוביל לכך שהסטודנטים לומדים לא רק את דיני העונשין, דיני נזיקין וכו´ אלא גם תיאוריות משפטיות, כלכליות ואף חברתיות.
|
|
במדינת ישראל קיימת שיטת משפט עצמאית אשר מושפעת מהמשפט המקובל |
|
|
שנה א´
בשנה הראשונה לומדים הסטודנטים קורסי חובה: דיני עונשין, דיני חוזים, דיני נזיקין, דיני ראיות וכדומה. תוכן הלימודים יכלול בתוכו מבוא למשפט הישראלי, מבוא למשפט הפלילי והציבורי, משפט חוקתי, חשיבה משפטית ועוד, כמו כן, תעברו קורס באנגלית משפטית. למרות שתקבלו חומר קריאה רב וחלק נכבד מהלימודים יעשו בשיטה של לימוד עצמי, תשמחו לדעת שרוב חומר הקריאה יהיה בעל חשיבות נמוכה וכן המבחנים יעשו עם חומר פתוח כך שסימון החומר וארגונו יהיו כישורים שתפתחו.
קורסי בחירה ועבודות
בשאר שנות הלימוד תמשיכו ללמוד קורסי חובה, אולם בכמות מועטה יותר, ביניהם תוכלו למצוא: דיני מקרקעין, דיני משפחה וירושה, דיני מסים, דיני תאגידים וכו´. בשנה ג´, תצטרכו לבחור מבין קורסי הבחירה: סוגיות של הריון ולידה, משפט באינטרנט, מין, מגדר וכו´ – מגוון הקורסים שעמוד לראשותכם לבחירה הוא עצום כך שלא תהיה לכם בעיה לבחור את אשר מעניים אתכם. בשנים האחרונות, ג´ וד´ יתווספו ללימודים שלכם עבודות סמינריוניות.