אז החלטת ללכת ללמוד לתואר שני במנהל עסקים ולקבל MBA, פשוט, לא? לא בהכרח, במיוחד אם אתה מתראיין לאחד מתוכניות ה-MBA המובילות, שאליהן מתקבלים רק 1 מתוך כל 50 מועמדים.
טופס הבקשה יכלול את הפריטים הבאים: הגשת בקשה עם הרקע האישי הנדרש, חיבורים מושלמים, קורות חיים מקצועיים, שני מכתבי המלצה, תעתיקים רשמיים מכל מוסדות החינוך בהם השתתפתם, ציון ה-GMAT, TOEFL או IELTS, הגשת הבקשה שלך. את הגשת הבקשה ניתן לעשות בצורה מקוונת, כאשר רוב המערכות הללו כוללות שיטת "צד אחר צד" אשר כוללת את כל שלבי הגשת הבקשה, כולל תהליך הגשת החיבורים, המלצות וכו´. כמו כן, ניתן לבצע שינויים בכל עת לפני שליחת הבקשה הסופית.
ראיון הקבלה
ראיונות יינתנו על בסיס הזמנה בלבד לאחר הערכת הבקשה שהוגשה. המועמדים המוזמנים לראיון ייודעו עם הוראות כיצד לקבוע תור. המועמד שמקבל הזמנה יקבל רק הזדמנות אחת, כאשר הראיונות עצמם נערכים על ידי צוות הקבלה, סטודנטים או בוגרים והם מתקיימים בקמפוס או במיקום נוח עבור סטודנט פוטנציאלי. כל הראיונות, ולא משנה מי מנהל אותם, מקבלים משקל שווה בתהליך ההערכה.
|
|
תואר שני במנהל עסקים הוא תואר מבוקש אשר דורש מספר שלבים על מנת להתקבל. |
|
|
מתי להגיש את הבקשה?
רוב הישראלים מגישים את הבקשה שלהם לאחר סיום התואר, בין שנה ועד 4 שנים לאחר סיומו. למרות זאת, ניתן, אם רוצים, לשלוח את הבקשה לקראת סיום התואר הראשון או מייד לאחריו. במקרה זה, וועדת הקבלה תיקח בחשבון את הניסיון הצבאי, פעילויות חברתיות, עבודה תוך כדי לימודים, ציוני ביניים בתואר וכו´. אם הישגיך מרשימים מספיק תוכל להתקבל לתוכנית לימודים (ואף למבוקשות), ואם נתונים אלו לא מספיקים, תצטרכו לעבוד במשך שנה או יותר בעבודה מרשימה לאחר התואר הראשון.
חשיבות ההתנדבות
רבים שואלים האם התנדבות בתפקיד זה או אחר יכול לעזור להתקבל ל-MBA. ובכן, תלוי, האם ההתנדבות נעשית באחד מן הקריטריונים הבאים: בתפקיד ניהולי, פרויקט מצליח שהינו יוזמה שלך, דרך הבחרות לתפקיד, אם הפעילות תאפשר לך לקבל המלצה מבכיר אשר פיקח על עבודתך. פעילויות מסוג זה יהיו בעלות ערך רב בעת התחשבות במועמדות שלך. אולם רבים אחרים מתקבלים ל-MBA ללא התנדבות בעברם וזאת בזכות נקודות בונוס בשיקולים אחרים. חשוב להזהיר כי הצטרפות להתנדבות רק בשביל שיהיה לכם עוד נקודת בונוס במועמדות, יכולה להפוך לרכב פיפיות.