תפקידו של בקר מתוכנת הוא לאתר תקלות במערכות בקרה על ידי שימוש במערכות בקרה אחרות. בשמו המלא הוא ידוע כבקר לוגי מיתכנת והוא למעשה התקן אלקטרוני ממוחשב שאוסף מידע, מבקר ושולט בתהליכים בהתאם ליעד הבקר ולציוד הקצה המחובר אליו.
מעט על ההתקן
הודות לכושר עמידותו ולחוזקו של הבקר שעומד בתנאים קיצוניים של חום, קור וטלטלות יש לו ביקוש רב בתעשיות רבות כדוגמת בקרת תנועה, רשתות, שליטה על מנגנונים הידראולים ומכניים וכדומה. בנוסף, בתעשייה המפותחת של ימינו משתמשים בבקרים לצורך תפעול רובוטים, מכונות, תאורה, מיזוג ולוחות חשמל.
יעדי קורס בקרים מתוכנתים
משתתפי קורס בקרים מתוכננים לומדים על היתרונות של הבקר המתוכנת וכיצד מנצלים את היתרונות האלה. הם לומדים כיצד משדרגים בקרים מתוכנתים, איך להקים מערכות בקרה על כל השלבים המעורבים בזה, במסגרת הקורס עוברים המשתתפים על התחומים שנוגעים לתפעול הבקר המתוכנת והכרת סוגי בקרה שונים.
למי מיועד הקורס?
קורס בקרים מתוכננים נועד להכשיר אנשי מקצוע שרוצים להרחיב את הידע שלהם בכל הנוגע לבקרים ולתפעולם, אנשי מקצוע שעוסקים בחשמל, אוטומציה ואלקטרוניקה וגם טכנאים, הנדסאים ומהנדסים יכולים להפיק הרבה מהשתתפות בקורס.
תכני קורס בקרים מתוכנתים
קורס בקרים מתוכנתים מורכב ממבואות בתכנות והכרת המיקום והתפקיד של הבקר המתוכנת בתוך מערכות הפיקוד והבקרה. קיימים סוגי בקרים רבים, ומשתתפי הקורב ילמדו להכירם ולסווגם. חלק מההכשרה המקיפה בקורס כוללת התמקדות על דרכים לנהל דיאלוגים עם הבקר המתוכנת, והכרת פונקציות תוכנה שונות. משתתפי קורס בקרים מתוכנתים ילמדו בעזרת דיאגרמות את תחום חיבור יחידות הקצה ואת מבנה הבקר ותפקוד המערכת והתוכנה האחראיות עליו. כמו כן ילמדו המשתתפים בקורס איך להשתמש בפונקציות התוכנה, ומהם נתונים מאפיינים וסיווג בקרים מתוכנתים, ואיך לשלב את המחשב האישי בתוך תהליך התכנות.