פירוש המילה אוטומציה הוא שימוש בעזרים מכניים או אלקטרוניים כדי ליצור סדרת פעולות ברצף ללא מגע יד אדם. השימוש באוטומציה מסיר מעלינו (בני האדם) את הכורח שבביצוע משימות שבשגרה, על ידי אמצעים טכנולוגיים עצמאיים. בנוסף לעובדה שקיומה של האוטומציה מסיר מעלינו עול מסוים, המכשור האוטומטי מדויק וזריז יותר מזה שאנחנו מגיעים אליו, וגם היתרון הברור של מכשור אוטומטי שאינו "מתעייף" ודורש הפסקות במהלך שעות העבודה שלו, עובדה שגורמת להגדלת התפוקה.
יעדי קורס אוטומציה
קורס אוטומציה נוצר כדי להכשיר ולהעניק למשתתפים את כל הכלים והמיומנויות הנדרשים לצורך תכנון ובניית מערכות אוטומטיות לשימושן של תעשיות ומפעלי ייצור שונים. בוגרי קורס אוטומציה ידעו כיצד יש לתחזק ולנהל מכשור, רובוטים וכל מיני מערכות אוטומטיות.
למי מיועד הקורס?
קורס אוטומציה מתאים לעובדי ייצור ותחזוקה ולעוסקים במערכות אוטומטיות כמו עובדי תעשייה, טכנאים, הנדסאים וכן למי שרוצה לעשות הסבה או שינוי בתחום המקצועי, ולעבור הכשרה מקיפה בתחום האוטומציה ולעסוק במשרות כדוגמת התעשייה הכימית. העובדה שהעולם כיום משתמש ונעזר יותר באוטומציה מצריכה כוח אדם מקצועי ואיכותי.
מה לומדים בקורס?
בקורס אוטומציה לומדים נושאים רבים שנועדו להכשיר כוח אדם בתחום האוטומציה. עבודה בתחום התעשייתי מתבצעת כיום על ידי מכשור אוטומטי ורובוטים ש"מועסקים" בקווי הייצור, לשם כך נלמדים נושאים חשובים כמו משמעות האוטומציה ומהם היתרונות והחסרונות שלה, אוטומציה עם קוד פתוח, שיקולי כדאיות, כיצד בוחרים כלי בדיקות ובקרה וכדומה. בנוסף, כחלק מההכשרה המקיפה נלמדים נושאים משדה האוטומציה כמו פניאומאטיקה, תקן ISO לציוד אוויר, כיצד בוחרים אביזרים ומבצעים חישובים ואיך מתכננים מעגלים פניאומטים, כיצד יש לשרטט מכונות, נושאים מתחום ההידראוליקה כגון סימנים מוסכמים, פעולות רכיבים הידראוליים וכן משאבות, שסתומים ומנועים וגם נושאים שנוגעים לפיקוד חשמלי כדוגמת תכנון מעגלים, מעגלים המחוברים לבקר מתוכנת, מעבדת פיקוד חשמלי ועוד.