רפואת בעלי חיים היא עולם ומלואו, אשר בו התפקידים מחולקים על פי התמחויות שונות, ממומחים לבעיות עור, דרך פנימאים – ועד לאחיות וטרינריות או למטפלים ברפואה משלימה לבעלי חיים. מה לומדים בקורס אחות וטרינרית?
אם בעולמם של בני האדם בתי החולים מלאים לעתים עד לאפס מקום באנשים חולים המשוועים לטיפול בידי אנשים מוסמכים ומכשור מתאים, הרי שניתן לצפות שיהיו אף יותר בעלי חיים אשר מתהלכים או נמצאים בבתי החולים הסיעודיים לבעלי החיים, לפחות בעלי החיים אשר יכולים "לספר" כי הם סובלים מתופעה מסוימת. האחות הוטרינרית תהיה מי שמקבלת את פני החיה הדואבת והפגועה – היא תסייע להרגיע את החיה בהגעה למקום, לחבוש אותה ולהכין אותה לניתוח באם זה נדרש. הכוח המסייע לוטרינרים אלו האחיות הוטרינריות, כאשר כל מה שצריך כדי לעשות זאת הוא תוכנית קורס אחות וטרינרית.
אנטומיה בבעלי חיים
אנטומיה נבדלת בין כל משפחות בעלי החיים, מינים וסוגים, כן, כדי ללמוד דגם מאוחד להמחשה – לוקחים את מודל הכלב ומחלקים את גופו תיאורטית לאזורים שונים, לעצמות, למפרקים, כלי דם, שרירים, עורקים וורידים, לעצבים. כמו כן לומדים על מערכות גוף שונות כגון הנשימה, מערכת המין, מערכת הראיה והעיניים ומבינים תפקודים שונים.
|
|
האחות הוטרינרית תהיה מי שמקבלת את פני החיה הדואבת והפגועה תסייע להרגיע אותו ולהכין אותה לניתוח. |
|
|
רפואה פנימית וכירורגיה בבעלי חיים
כדי לבדוק אם בעל חיים כל שהוא חולה ולטפל בו באופן כירורגי, יש צורך ללמוד רפואה פנימית, לדעת איך לעשות דיאגנוזה גופנית ואיך לעשות אינדוקציה לגבי ממצאי בדיקה. לומדים פתוגנזה, פרוגנזה, אבחון, טיפול ומניעת מלות בבעלי חיים. הידע הזה יכול לשמש כהכנה להבנת העקרונות הכירורגיים – הזרקת זריקות הרדמה, עיקור, סירוס, היכרות עם המכשור, המכשור, העקרונות, הכנה לניתוח ותספורת לבעלי החיים, טכניקות לניתוח בית החזה וטיפול בפציעות. בנוסף לומדים על בקטריולוגיה, בריאות הציבור, חיסון בעלי חיים, שיקום, טוקסיקולוגיה, אתיקה מקצועית ועוד.
הבנה, תקשורת, התמודדות עם התנהגות בעלי חיים
כדי להבין מה אומרת התנהגות מסוימת של כל חיה, יש לדעת תחילה מהי ההתנהגות הנורמלית שלה. בתוכנית הלימודים לקורס אחות וטרינרית לומדים על תקשורת בעלי חיים, התפתחות של ההתנהגות החברתית, ההתנהגות המינית, מנהגים באכילה ובשתייה, מנהגי חיזור, חושים, עשיית צרכים, ביות והתנהגות אבנורמלי. מתוך אלו ותשאול עלי החיה אפשר להבין טוב יותר את הסיבה להתנהגות הזו ומה תהיה הגישה לטיפול ההתנהגותי באותו בעל חיים.