LLM היא תוכנית תואר שני במשפטים, עם התמחות במשפט העברי. האוניברסיטה העברית פותחת את המסלול לתואר זה, ומאפשרת להעמיק בתחום המשפט העברי, תוך למידת משפט עברי והפסיקה על פי החשיבה המודרנית בת זמננו.
בישראל, המשפט העברי הוא חילוני – ומושתת במקומות רבים על פי דין מנדטורי קודם, ובהמשך הוכנסו לו עקרונות שמקורם במשפט העברי ובמקורות. חלק מן העקרונות מן המקורות שנוספו לו כוללים בין השאר את הגנת הפרטיות, תקנת השבים, זכויות יוצרים, חוק לציד חיות בר, אינוס אישה על ידי בעלה, עשיית עושר – ולא במשפט ועוד. החוק העברי החל להיות מוכנס אל עולם החוק הישראלי מימי ראשית המדינה בידי גורמים שונים, ועם השנים גובש באמצעות פסיקות של שופטי בית המשפט העליון.
LLM בהתמחות משפט עברי באוניברסיטה העברית
אחד מתחומי הלימודים המבוקשים ביותר בעולם האקדמיה הוא לימודי משפטים, כשבתואר שני זה עם התמחות במשפט העברי ניתנת האפשרות להעמיק יותר בתחום תוך הקניית ידע מהחלק המשפטי בהלכה- חושן, משפט ואבן העזר, ומעיינים בסוגיות הש"ס. גם כאן, יכולה להיות חלוקה להתמחויות שונות בדין העברי, כמו למשל בדיני ממונות, דין אזרחי, דין פלילי ודיני בתי דין. הלומדים יכולים להרחיב את ידיעותיהם באמצעות מסלול עם תזה או בלעדיה.
|
|
אחד מתחומי הלימודים המבוקשים ביותר בעולם האקדמיה הוא לימודי משפטים, כשבתואר שני זה עם התמחות במשפט העברי |
|
|
מי יתאים ללימודי LLM בהתמחות משפט עברי?
לימודי התואר השני במשפטים מתאימים למי שיש בידו תעודת תואר ראשון באחד ממסלולי הלימוד הבאים: הראשון, הוא מסלול לתואר ראשון בלימודי משפטים, באוניברסיטאות ובמכללות – שמעוניינים לקחת צעדים נוספים קדימה בהתמחות במשפט העברי ובלימוד ההלכה בראי המשפט בישראל. השני, הוא לקהל בוגר תואר ראשון במסלול לימודים עם רקע תורני, שמעוניינים לרכוש ידע עשיר מידי מיטב המרצים בתחום ההלכה העברית בתחום המשפט בן זמננו. בוגרי המסלול היוקרתי באוניברסיטה העברית יכולים להמשיך ללימודי דוקטורט בכיוון זה תוך השלמת תזה וכן להיות חלק ממוסד לימודים המעודד מצוינות והישגים גבוהים.
מה כוללת תוכנית הלימודים?
תוכנית הלימודים לתואר LLM בהתמחות משפט עברי תלמד את רבדיו השונים של המחקר במשפט העברי. כפועל יוצא מכך, יושם דגש על הפילוסופיה של הלכה, כאשר ילמדו קורסים רלבנטיים כמו דיני חוזים, עונשין, משפחה, ממון ועוד, וכן ישולבו קורסים ממדעי היהדות – מחשבת ישראל ותלמוד. בנוסף – לומדים על היחס שבין המסורת לחידוש, המשפט העברי מימי ראשיתו ועד לימינו – אנו, דיני שליחות במשפט העברי, הלכה ואגדה, ויכוחי חוקרים ועוד.