קורס חדר כושר הוא תוכנית לימודים המכשירה את הלומדים לתעודה הנחשקת עימה ניתן לעסוק באופן מקצועני בפיתוח שרירים עצמאי או בהדרכת תרגילי חדר כושר למטרות שונות.
במערכת החינוך הפורמאלית מורה לספורט אמנם רשאי להדריך ללא תעודת מדריך חדר כושר, וזאת בהתאם לחוזר מנכ"ל מעודכן לאותה עת. עם זאת, אינו יכול להדריך על פי חוק בחדר כושר שהינו מחוץ למערכת החינוך הפורמלית, אלא אם יש בידו תעודת מדריך חדר כושר תקפה. מדריך חדר כושר משקיף על המתאמנים ומשפר את דרך ביצוע התרגילים שלהם על מנת לשמור על בריאותם ולהגביר יעילות. הוא מוסמך לחבר למתאמנים תרגילי אימון ותוכניות אימון בקנה המידה הרצוי להשגת המטרות והיעדים. בנוסף, על מנת לאמן קטינים, יש צורך בהסמכה נוספת על התעודה הבסיסית. בנוסף, יש לעשות קורס להגשת עזרה ראשונה ככל מדריך.
|
|
מדריך חדר כושר משקיף על המתאמנים ומשפר את דרך ביצוע התרגילים שלהם על מנת לשמור על בריאותם ולהגביר יעילות. |
|
|
לימודי אנטומיה
קורס אנטומיה מלמד מהם חיבורי השרירים אל העצמות – ובכך ניתן לבודד את השרירים שרוצים לעבוד עליהם. מכירים את כל קבוצות השרירים, את העצמות, הגידים והרצועות, וכך ניתן גם לקרוא או להשתמש במאגר תרגילים שונים מן האטלס לחדר כושר וממקורות אחרים.
לימודי פיזיולוגיה
פיזיולוגיה או פיזיולוגיה של המאמץ הינם קורסים נדרשים להבנת התפקוד הביוכימי והמכאני של המתאמן. הידע הבסיסי בתחום מאפשר להבין איך לעשות חימום בחדר כושר, מה משמעות המאמץ בכל פעולה, חישוב קלוריות בנשימה ועוד.
תורת האימון
כל מדריך יתמצא בהכנת תוכנית אימונים לכל מתאמן ומתאמנת לפי המטרות והיעדים שהוצבו. לומדים מהו אימון מחזורי, חשיבותו של החימום היעיל, שיטות אימון לשיפור מרכיבי כושר: גמישות, סבולת אירובית ואנאירובית, כוח מתפרץ, זריזות, אימון משקולות ועוד – ובתוך זה מה משך הזמן היעיל למנוחה, איך לתכנן את הפגרה.
תזונת ספורטאים
ישנה תזונה שתתאים למתאמני חדר כושר כדי להשיג את הרצוי, בין אם זה פיתוח גוף, פיטנס, פיתוח שרירים, תזונה נכונה למניעת פציעות ולבניית השריר. על פחמימות, חלבונים ושומנים ומה שביניהם, מינרלים, מזון ומשקאות אנרגיה ועוד, ניתן ללמוד בקורס תזונת ספורט.
לימודי קינזיולוגיה
קינזיולוגיה הוא חקר התנועה, ובה לומדים על כווץ השריר, המצב הסטטי שלו להרפייתו, זווית נכונה כדי לעשות ביצועים יותר טובים לחיזוק השריר, אוטומטיזציה של תנועה וויסות הטונוס השרירי, מתי שריר יכאב, אותות של מערכת העצבים שמשפיעים על התנועה, פיצוי יסף ופיצוי יתר, סיבות לרפיון שריר ועוד.
פציעות ספורט
אילו משתנים ניתנים לשליטה בפציעות – ואילו אינם, תנועה באופן טבעי, אימון בעומסים משתנים, חימום, אימון מגוון – איך למזער את הסיכון לפציעות לומדים על פציעות טראומתיות, פציעות שימוש יתר, אנתרופומטריה, מרכיבי ומבנה הרקמה, מכאניזם של רצועות וגידים, עצמות ומפרקים, סוגי תנועות ותדירות, בדיקות רפואיות נחוצות בכל גיל.