תכשיטים קיימים מאז ומתמיד כאביזר חשוב הנלווה ליתר פריטי הלבוש והאופנה. היצירה שלהם היא תהליך שלם שיש ללמוד ולתרגל אותו, על מנת לעסוק בצורפות. בכך ניתן להתנסות במסגרת לימודי צורפות.
צורפות היא אמנות עיצוב הקיימת מאז ומתמיד. גם בתקופות קדומות, אנשים נהגו להתהדר בקישוטים שונים שעיטרו את גופם ובגדיהם, מה שניתן לזהות כתכשיטים. מאז ועד היום, תכשיטים הפכו לאביזר שמקובל להתקשט בו וככזה המשלים את ההופעה החיצונית הכוללת.
מטרתם של לימודי צורפות
לימודי צורפות משלבים חלק מעשי לצד תיאורטי. מטרתם היא להעביר ללומדים את השיטות והכלים שיאפשרו להם ליצור תכשיטים - הן ברמה הטכנית והן ברמה היצירתיות, זאת מתוך ידע והיכרות עם מגמות שונות בתחום זה.
|
|
תכשיטים קיימים מאז ומתמיד כאביזר חשוב הנלווה ליתר פריטי הלבוש והאופנה. |
|
|
מה חשוב לדעת על מלאכת הצורפות בטרם הולכים ללמוד אותה?
לימודים אלו הינם לימודים הדורשים שעות תרגול והתנסות רבות, על מנת להכיר היטב את העבודה עם שלל החומרים והמתכות, לייצר גימורים, לרקע מתכות ואף להתנסות בצביעתן, לעבוד עם טקסטורות שונות, לנסר, לשייף ולמעשה, להכין את התכשיט מא´ ועד ת´ בצורה המושלמת ביותר שאפשר. על כן חשוב כי מי שהולך לקראת לימודים אלו יהיה בעל סבלנות רבה לעבודה מסוג זה, ולצד היצירתיות, עליו להיות בעל גישה טכנית, שתקל עליו בעבודה עם הציוד המשמש צורפים.
מה לומדים במסגרת לימודי צורפות?
בלימודים אלו, שאמורים לפתח את היכולות היצירתיות של המבקשים להתמקצע בתחום זה, לומדים הסטודנטים להכיר את הטכנולוגיות השונות ואת ההיבטים הטכניים של המקצוע. הלימודים כוללים מגוון עשיר של נושאים וביניהם: יצירה מעשית של תכשיטים, קורסים הנוגעים לתרבויות שונות ובהיסטוריוסופיה - אלו מסייעים להכיר את הרקע והתקופות השונות בהקשרן כמגמות עבר הנוגעות לתחום התכשיטים, לימודי עיצוב בעזרתו של המחשב, פיסול ועיסוק בקרמיקה, לימוד של הפאן הטכני של העבודה - ריקועי מתכת, ליטוש בעזרתה של מכונת ליטוש, ניסור, סימון נכון, פיצור, מדידה, סירוט וקדיחה. כמו כן ברמה המעשית, מתנסים התלמידים ביצירת של מגוון תכשיטים וביניהם עגילים, צמידים, שרשראות, טבעות ועוד.
מהם הכיוונים התעסוקתיים אליהם יכולים לפנות בוגרי לימודי תואר בצורפות?
בתום לימודים אלו, הבוגרים יכולים לפנות למספר אפשרויות תעסוקתיות שתסייענה להם להתחיל את הקריירה המקצועית שלהם בתחום - יכולה להיות זו עבודה עצמאית, השתלבות ברשת חנויות, או בחנות של מעצבת, הדרכה והנחייה בתחום, יצירה פרטנית בתחום, פנייה לנישת הייצור בתחום זה, התמקדות בצורפות, או בעיצוב ועוד.