קורס הכנת בירה
בירה היא המשקה האלכוהולי הנפוץ בעולם. המשקה מתאים לכל שעה ביום ולכל מאורע, בין אם מדובר בבילוי על הים או בארוחת ערב במסעדה. בשנים האחרונות קמו בתי ספר המלמדים הכנת בירה ביתית.>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
קורס הכנת בירה
בירה היא המשקה האלכוהולי הנפוץ בעולם. המשקה מתאים לכל שעה ביום ולכל מאורע, בין אם מדובר בבילוי על הים או בארוחת ערב במסעדה. בשנים האחרונות קמו בתי ספר המלמדים הכנת בירה ביתית.
- מערכת ToStudy
- |
-
12/09/2012
- |
-
10:51
- |
-
3396
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
כפי שהוזכר עד ללפני כעשור רוב המקומות שהכינו בירה היו מפעלים גדולים עם ציוד גדול, בעשורים האחרונים חל שינוי משמעותי בתחום וכיום גם אדם בודד יכול להכין בירה טובה בהליך יחסית פשוט בבית. תהליך ייצור הבירה אינו מסובך כפי שהוא נדמה, מה שמאפשר לכל חובב בירה להפוך לייצרן בירה משל עצמו. כיום יש קורסי הכנת בירה המאפשרים לקבל את כל הידע הדרוש על מנת להפיק בירה טובה דרך תהליך היצור ועד תהליך הבקבוק בסופו של דבר.
|
|
קורס הכנת בירה מאפשר לכל אחד להנות מבירה ביתית |
|
|
מה למדים בקורס?
הלימודים בקורסי הכנת הבירה השונים הם מגוונים וכוללים ידע תאורטי לצד לימודים מעשיים. בחלק מהלימודים ילמדו התלמידים אודות ההסטוריה של הבירה והכנתה, הגדרת מונחיים בסיסיים בתחום, היכרות עם חומרי הגלם השונים לייצור בירה, ניקוי וחיטוי, חישובי כמויות להכנת הבירה, הציוד הדרוש לצורך הכנת המשקה, מדידת צפיפות סוכר, ההשפעות השונות על טעם הבירה, חישובי אחוזי אלכוהול, תהליך התסיסה, תכנון רמת מרירות, אחסון בקבוקי הבירה, ביקבוק, טעימות בירה ועוד.
למי מיועד הקורס?
הקורס מיועד לקהל הרחב כולו. כל מי שחובב בירה ואוהב את טעם המשקה מוזמן לקחת את הקורסים השונים. הקורס מקנה הרחבת ידיעתו בכל נושא הליך הייצור. הקורס אינו מתאים אך ורק למי שרוצה לייצר בירה אלא הוא מתאים גם לכל מי שרוצה להרחיב את ידיעותיו בתחום זה. אין צורך בשום ידע קודם על מנת להתחיל וללמוד, כל מה שנדרש זה אהבה לתחום.
היכן ניתן ללמוד את התחום?
בשנים האחרונות חל גידול רב בכל הנושא של אלכוהול בארץ. אנשים הפכו לסקרנים יותר בתחום ולמדים אודות עולם היינות, אלכוהות וכמובן בירה. לצורך לימוד מקיף, נפתחו מספר בתי ספר שמקנים ידע רחב בתחום ומאפשרים לכל מי שרוצה לקבל את הידע המקצועי ביותר לשם כך. קורס הכנת בירה ראשוני מאפשר היכרות ראשונית עם עולם זה ומאפשר לכל אדם להכין בירה בסיסית. בעתיד ניתן לקחת קורסים מתקדמים יותר שכוללים מגוון רחב יותר של תחומים שונים.
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...