הניווט הספורטיבי השייך לענף הספורט קנה לו מעריצים רבים בישראל. השילוב בין ניווט, שימוש במפה ומצפן לריצת שטח קוסמים לספורטאים רבים עם יצר תחרותי מפותח. זהו ענף מאתגר שמשלב כושר גופני גבוה עם יכולות התמצאות וניווט, וכן את אהבת הארץ והסביבה. מאחר שמדובר בענף תחרותי כאמור, מתקיימות בארץ תחרויות ניווט רבות, וקיימים כיום ניווטים שלא מתנהלים בריצה אלא ברכיבה על אופני הרים, סקי, וניווט מיוחד למוגבלים בתנועה.
מהם יעדי קורס מדריכי ניווט ספורטיבי
להגיע רחוק, כמה שיותר מהר ולעמוד במטרות שהוצבו!! זו הייתה התבדחות, ואם נענה על שאלה זו ברצינות אז נגיד שזה ענף תחרותי ביותר, שדורש כושר גופני רציני, יכולת ניווט מעולה וכן יכולת לקבל החלטות במצבי לחץ. בעקרון זה מין סוג של מנהיגות מסוימת, אשר בלעדיה קבוצות של מנווטים עשוית להפסיד ואף לתעות בדרכן. לפיכך, נוכחותו של מדריך ניווט היא הכרחית, ולכן גם הידע והאחריות שנלווים לתפקידו הם מחויבי המציאות.
מה נדרש ממדריכי ניווט ספורטיבי
בעקרון, אם נקח בהשאלה את עולם הפוליטיקה – אז נדרשת יכולת אלתור, זריזות מחשבה, כריזמטיות, קבלת החלטות תחת לחץ וזהו בעצם מתחום הפוליטיקה, שאר התכונות לא מאפיינות פוליטיקאים רבים וביניהן כושר גופני מצוין, יכולת ניווט, אתלטיות, יכולת להפעיל שיקול דעת והגיון, יחסי אנוש טובים והיכולת להוביל ולהדריך קבוצות של אנשים מכלל האוכלוסייה.
נושאי הקורס
קורס מדריכי ניווט ספורטיבי מכיל נושאים רבים, ודבר ראשון יש לקחת בחשבון את תנאי הקבלה לקורס שדורשים ניסיון של שנתיים לפחות בניווטים, עמידה במבחני קבלה וראיונות אישיים, על המועמד לעבור את גיל 17 ולהיות בוגר תיכון. אחרי שעמדנו בכל התנאים נלמד בקורס על מדעי האימון – פיזיולוגיה של המאמץ, אנטומיה, תורת האימון ופסיכולוגיה, טכניקות ושיטות ניווט, ארגון תחרויות, עזרה ראשונה, מיפוי שטחים קטנים וכדומה.