כדי לאחוז הגה של רכב כבד, ישנו תנאי: על כל מי שנוהג בו להיות בעל רישיון והכשרה עבור אותו כלי רכב. נהג הרכב הכבד מחויב להכיר את כל התקנות המיוחדות לו, את נושא הבטיחות ותחזוקת הרכב.
רכבים כבדים אלו רכבים שמשקלם הכולל והמותר בחוק על פי הרישיון עולה על 4,000 קילוגרמים. משמשים בתעשיות השונות החל מתעשיית הביטחון וצהל, דרך תעשיות בניין הארץ – מבנים ותשתיות ועד למשאיות, מנופים, טרקטורים, כלי צמ"ה, רכבי היסעים ועוד רכבים שנועדו כדי להעביר רכבים אחרים ממקום למקום, לשנע ולבצע עבודות. רכבים אלו מצריכים התנהגות שונה על הכביש – ולא רק באופן הנהיגה בהם שכן יש בהם מכניקה מעט שונה משום משקלם וגובהם, אורכם
ומרכז הכובד וכן המשא, אלא שיש עניין גם של בטיחות והקפדה על תנאים נוקשים של משרד התעבורה.
|
|
כדי לאחוז הגה של רכב כבד, ישנו תנאי: על כל מי שנוהג בו להיות בעל רישיון והכשרה עבור אותו כלי רכב. נהג הרכב הכבד מחויב להכיר את כל התקנות המיוחדות לו, את נושא הבטיחות ותחזוקת הרכב. |
|
|
למי הקורס מיועד
קורס נהג רכב כבד מיועד לכל המעוניין להשתמש ברישיון לרכב כבד כמקור פרנסה. לצורך העניין עליו להיות בעל רישיון נהיגה מתאים עם ותק, כשהגיל המינימלי ללימודים בקורס נהג רכב כבד הוא כשנה מעל לגיל המינימלי לקבלת רישיון נהיגה לרכב פרטי מסוג 02. כן נדרשת כשנה נוספת עד לקבלת הרישיון המבוקש. בנוסף, יש לעשות בדיקת עיניים, להגיע עם אישור לכשירות רפואית מטעם רופא המשפחה ולעשות בדיקה רפואית במכון רפואי לבטיחות בדרכים – המרב"ד.
מה לומדים במהלך הקורס
הקורס כולל תכנים רלבנטיים אשר משתנים בין מוסדות הלימוד – בחלק מן המוסדות הקורס הוא עיוני בלבד, ואילו באחרים הוא משלב בין לימודים עיוניים ללימודים מעשיים. התוכן העיוני כולל היכרות עם המרכב, טעינת הרכב ופריקתו, דיני תעבורה והיבטים משפטיים בהובלה, הגורם האנושי שבנהיגת רכב כבד - שטחים מתים בנהיגה ותרבות נהיגה בכבישים, חניית רכב כבד, עבודה עם נגררים, הובלת חומרים מסוכנים, טעינה ופריקה, הגשת עזרה ראשונה ועוד. בנוסף מכירים מסמכים של עבודות הובלה וכן התנסות מעשית בליווי של מורה נהיגה מוסמך.
רישיון לרכבים כבדים מסוגים שונים
יש לא מעט סוגי רכבים הנחשבים לרכב כבד. על מנת לקבל את ההכשרה הנדרשת בהתאם, כשהשוני נגזר ממהות השימוש ברכב, ממשקלו ועוד. ניתן להירשם לקורס נהגי רכב ציבורי, לקורס נהגי משאיות וכיוצא בזה. נהגים בעלי רישיון לרכב כבד יכולים על פי רישיונם לנהוג גם במכונה ניידת אופנית אשר שוקלת עד 14,999 באופן כולל, במלגזה (מחייב הדרכה מיוחדת לעניין, מבחן וקבלת היתר) וברכב חילוף וגרירה כמו גם ברכב ביטחון עד למשקל כולל של 12,000 קילוגרם ובהתאם לתנאי תקנה 190.