עולם הרפואה הוא עולם דינמי ומתפתח. האדם כל הזמן מנסה לעלות ביכולותיו על גורמי הטבע גורמי המחלות ולהתגבר עליהם. אחד מן התחומים שמסייעים להתקדמות הרפואה ולמציאת פתרונות מתקדמים הוא מדעי הרפואה.
תחום מדעי הרפואה לרוב נלמד כתואר מתקדם לבוגרי תארים מדויקים ומדעי הטבע. הוא עוסק במגוון תחומים הקשורים לעולם הרפואה ומעודד סטודנטים להשתלבות בתארים מתקדמים יותר ובחברות אשר עושות מחקר בנושאי הרפואה.
|
|
עולם הרפואה הוא עולם דינמי ומתפתח. האדם כל הזמן מנסה לעלות ביכולותיו על גורמי הטבע גורמי המחלות ולהתגבר עליהם. אחד מן התחומים שמסייעים להתקדמות הרפואה ולמציאת פתרונות מתקדמים הוא מדעי הרפואה. |
|
|
מהם תנאי הקבלה ללימודי מדעי הרפואה
התוכנית ללימודי מדעי הרפואה מיועדת למי שרוצים להתקדם ללימודים מתקדמים או מעוניינים להעשיר את השכלתם הקדמית בתחום המחקר הרפואי. רשאים להגיש מועמדות לתוכנית מי שסיימו תואר ראשון בממוצע של לפחות 80 מכל תחומי המדעים: מדעי החיים, מדעים מדוייקים, מדעי הטבע, רוקחות, חקלאות, תזונה, הפרעות קשב, פיזיותרפיה, סיעוד ומקצועות טיפוליים נוספים. עוד מיועדת התוכנית גם למי שבעלי תארים בתחום הרפואה כמו דוקטור ברפואה, דוקטור לרפואת שיניים ודוקטור בווטרינריה. בנוסף לדרישות הקדם הללו, ידרשו מועמדים גם לעמוד במבחני קבלה למחלקה מול סגל המרצים הבכיר. כמו כן, נדרשת מן הסטודנטים מחשבה יצירתית וסקרנות אשר חשובים עבור כל חוקר באשר הוא.
מסלולי לימוד נפרדים בתוכנית אחת
ברבים מן המוסדות המלמדים מקצוע זה, מוצעות כמה אופציות של מסלולי לימוד התלויות ברצונו של הסטודנט החל מלימודים במסלול השלמה לתואר שני במדעי הרפואה, אשר מיועדים לרוב לבוגרי תואר ראשון בתחום זה או במדעי הטבע, וכלה בתוכניות משולבות לתארי רפואה, רפואת שיניים ודוקטור לפילוסופיה עם מדעי רפואה. המסלול המשולב מעניק גם תואר מחקרי וגם תואר מקצועי שניתן להשתלב איתו בשוק העבודה בתחומי הרפואה למיניהם. תוכנית נוספת המוצעת היא כמובן תוכנית המיועדת למצטיינים. כבכל מקצוע, תוכנית המצטיינים מסייעת לסטודנטים עם ממוצע ציון של 90 ומעלה מלימודיהם בתואר הראשון ללמוד לתארים מתקדמים בזמן מקוצר יותר.
מהם תכני התואר
כפי שאמרנו מדובר בתואר העוסק באספקטים רבים של עולם הרפואה. במסגרת התואר נלמדים קורסים באנתרופולוגיה, ביואינפורמטיקה, ביולוגיה ומיקרוביולוגיה, גנטיקה ועוד. כיאה לתואר שמטרתו מחקרית, נלמדים גם קורסים ביישום ופיתוח מחקרי, מדעי העצב, פיזיולוגיה וכמובן מדעי המחלות (אפידמיולוגיה). רבים מן הקורסים נלמדים במעבדות, בכדי לתרגל את עבודת המעבדה והמתודות המחקריות השונות. כמו כן, כולל התואר גם עבודת סמינר סופית אשר מתבססת על מחקר בו הסטודנטים בוחרים לקחת חלק, בדומה לתזה.