מערכות מידע משמשות לכל צורך תפעולי וניהולי. התואר הראשון בהנדסת מערכות מידע מכשיר סטודנטים שיתכננו, יקימו, יתפעלו, יעצבו ויישמו את מערכות המידע הממוחשבות הללו גם תוך השמשה בפורמטים שונים.
לכל חברה בכלל ולחברות ולארגונים גדולים בפרט, ישנו מאגר מידע שמנוהל באופן ממוחשב ומסוים, תוך שימוש בתועלת הרשת האינטראנטית והאינטרנטית כדי לנהל את המידע, לארגן אותו ולהשתמש בו בכל זמן רצוי. כדי לפתח, להתקין, להטמיע, לתפעל ולתקן וגם לשכלל את המוצר, נדרשים בעלי מקצוע טכניים עם ידע רלבנטי וגם ניסיון. תוך כדי הנדסת מערכות מידע, המהנדס מתוודע לצרכי הארגון ומנפה את התכנים הלא נדרשים בתוכנה, ומוסיף את התכנים הנדרשים לארגון כדי לנהל את המידע באופן יעיל, ותוך כך מוצא פתרונות יצירתיים וגם חדשניים.
|
|
מערכות מידע משמשות לכל צורך תפעולי וניהולי. התואר הראשון בהנדסת מערכות מידע מכשיר סטודנטים שיתכננו, יקימו, יתפעלו, יעצבו ויישמו את מערכות המידע הממוחשבות הללו גם תוך השמשה בפורמטים שונים. |
|
|
אילו תחומי עניין ומחקר קיימים בתחום הנדסת מערכות מידע?
הלימודים לתואר שני בהנדסת מערכות מידע כוללים את תחומי העניין על פי הביקוש הקיים כיום, כמו למשל חקר ביצועים, מדעי הניהול והכלכלה, אפיון צרכי מחשוב, ביצוע חקר הישימות, יישום, תכנות, תפעול וניהול במערכות ממוחשבות, פיתוח מערכות אב טיפוס, שימוש בכלים להנדסת תוכנה ועוד, ניהול ותפעול של יחידות מחשב ועוד.
מהן מטרות התואר השני להנדסת מערכות מידע?
תוכנית הלימודים משלבת בין הקניית ידע תיאורטי ובין יישומו בתרגול ובפרויקטים להגשה. בין היתר, נושאי הלימוד יכללו סקירת תהליכים למחזור חיי מוצר, קבלת החלטות בתנאי אי ודאות, הגדרת דרישות תוך שימוש במערכות רב תוכנתיות, מודלים כלכליים עליהם מבוססות החלטות כדאיות להשקעה, תכנון של מערכות בקרה, שילוב בני אנוש מול המערכת ההנדסית, היבטים ניהוליים הקשורים בניהול פרויקטים, ניתוח של אמינות המערכות הטכנולוגיות ועוד. הלומדים רוכשים כלים כדי לחקור את מערכות המידע ולהסיק את המסקנות הנדרשות לצורך פיתוח מוצר חדש או שדרוג המוצר הקיים.
מה לומדים במהלך התואר השני?
בין היתר, הקורסים לתואר השני בהנדסת מערכות מידע יכללו אבטחת מידע ופרטיות, אופטיקה קוונטית, עיצוב מערכות מידע, מסחר אלקטרוני, מערכות לאחזור מידע, שיקולים לפיתוח של מערכות תקשורת, עיבודי שפה, תורת המידע, מערכות מכ"מ, אלקטרומגנטיות, הלוחמה האלקטרונית, כלכלת מערכות-מידע, בינה מלאכותית, ננו אלקטרוניקה ועוד. תחומי הלימוד משתנים ללא הרף בהתאם לדרישה ולצרכים התקופתיים. התואר השני על נושאי הלימוד שלו מאפשרים ללומדים קידום במקום העבודה והתקדמות אישית מקצועית.