בבית הספר, המקום שבו מקבלים עם מה שנלמד בכיתה גם את הכלים להתמודדויות בחיים, סביבה זו יכולה להיות תומכת גישור – כשהילד עצמו הופך למגשר או שהוא לומד כיצד ניתן לעשות גישור בינו לבין חברו.
בית הספר הינו חממה ובה אקלים חינוכי, מטרתו בין היתר להוות מסגרת שבה לומדים כיצד להתמודד עם מצבים שונים שבין אדם לחברו. בד בבד עם ההתפתחות הפסיכולוגית של המתבגרים, נוצרים תהליכים קבוצתיים שונים ויחסים חברתיים – אלו מתבטאים ומתגבשים להיות תרבות רווחת, שמחזקת או מחלישה התנהגויות שהופכות בהמשך לדרך חיים. קורס גישור בבית ספר נועד כדי להקנות כלים לאנשי החינוך – מאב הבית ועד למנהל – איך ניתן להגיע לעמק השווה תוך קיום תהליך מסוים, או כדי להעביר את אותם כלים הלאה לתלמידים.
|
|
קורס גישור בבית ספר-לתת לילד כלים לפתרון סכסוכים בעצמו. |
|
|
מהן מטרות הקורס?
לימודי תעודה לקורס גישור בבית ספר מקנים את הכלים כדי להקשיב לצד השני גם אם ישנם חילוקי דעות, להבין את הצרכים של כל צד וצד במחלוקת, להבין את המושגים הבסיסיים מעולם הגישור בתחומי הגישור השונים – בדגש על גישור בית ספרי. באמצעות הקורס לומדים איך לגרום לתחושת WIN – WIN, איך לגרום לכל צד בגישור להרוויח מאותו תהליך לאחר הידברות.
מהם נושאי הלימוד בקורס?
נושאי הלימוד כוללים לימודי מבוא לתחום הגישור, היכרות עם סוגי קונפליקטים אפשריים, מושגים בסיסיים מעולם הגישור, משא ומתן, קריאת שפת גוף. עבודת צוות, לומדים אודות תהליך הגישור על שלביו, סוגי תקשורת שונים ואיך ניתן לשפר אותה, הקשבה וסביבה תומכת, ניתוח אירועים מחיי היום יום והפקת לקחים, הצפת הבעיה האמיתית תוך גילוי הצרכים של כל צד – מציאת פתרונות רבים לאותה הבעיה, גישור – ככלי תורם לתקשורת, גישור – למידת האחר ואיך ניתן להשתמש בכלי הגישור כדי להרחיב את יריעת הלמידה והידיעות. בקורס זה ישנן התנסויות חוויתיות מעשיות של המשתתפים להמחשת עקרונות הגישור.
מי הוא קהל היעד לקורס?
קהל היעד לקורס זה הוא מורים בכל מסגרת לימוד שהיא, מדריכי חוגים ופעילויות במועדוניות, מדריכים ומאמנים בספורט בכל מסגרת שהיא, מי שיש לו גישה ושליטה ביישומי מחשב כמו מעבד תמלילים, אינטרנט ושימוש בדואר אלקטרוני, יכולת קריאה והבנה באנגלית. קהל היעד בקורס יכול להיות גם התלמידים והוריהם אשר יוצרים קוד התנהגותי מוסכם בבית הספר וכן אלו המעורבים בהנהלת בית הספר ובמועצת התלמידים.