עם כניסתה של ישראל לשוק הגלובלי גם בתחום הסחורות והמדדים, הוחלט ב-2008 על פי חוק כי ישראל תהיה כפופה לתקנות בינלאומיות בכל הקשור לדוחות כספיים. תקנים אלו נקראים IFRS.
התקינה הבינלאומית, הקרויה גם IFRS, הניחה יסודות חדשים לדרכי התייחסות וחישובים בדוחות כספיים ופיננסיים. מדובר בדרך התייחסות אחידה בתחום הפיננסי אשר יש בה חובה על כל מנהל חשבונות או רואי חשבון. לשם לימוד תקינה בינ"ל זו, לא מספיק להשכיל מספרים. מדובר בתקינה לא פשוטה עם לא מעט תקנים וסעיפים שיש לקחת בחשבון ולהבין אותם בטרם ביצוע סיכומים וחישובים בדוחות מסוימים. קורס תקינה IFRS יכול לעזור להבהיר את חוסר הבהירות בקשר לתקינה זו, לרדת לעומקה ולאפשר לכם להבין כיצד ליישמה בצורה היעילה ביותר.
|
|
לימודי תצקינה בינ"ל-ליישר קו עם כל העולם בתחום הפיננסי. |
|
|
למי הקורס מיועד?
קורס זה מיועד לכל מי שיש לו יד בתחום הפיננסי- החל ממנהלי חשבונות, רואי חשבון, יועצי מס, מנהלי משאבי אנוש, בנקאים ועוד. מדובר בקורס המיועד למי שיש לו כבר ידע פיננסי והוא עובד בתחום וזקוק לידע זה בעת ההתעסקות עם דוחות כספיים.
היכן ניתן ללמוד קורס זה?
לעיתים קורס זה מועבר כקורס העשרה במסגרת לימודי תואר בחשבונאות או הנהלת חשבונות ולעיתים מדובר בקורס של ממש במסגרת לימודי המשך או במסגרת הכשרות שונות הניתנות דרך לשכות רואי החשבון. בכל מקרה מדובר לרוב בקורס שאינו נמשך יותר ממספר ימים או כמה שעות, תלוי במוסד הלימוד וברמת ההעמקה של הקורס בתקינה.
מה נלמד במסגרת הקורס?
במסגרת הקורס נלמדים קודם כל עקרונות התקינה הבינ"ל-IFRS ומדוע ישראל החליטה לקבל על עצמה תקינה זו. נלמדת התייחסות התקינה לנושאים כמו מלאי, נדל"ן להשקעה, נכסים בלתי מוחשיים המיועדים למכירה, חישוב ירידת ערך נכסים, מכשירים פיננסיים שונים בהם ניתן להשתמש בכפוף לתקינה, איחוד דוחות כספיים בצורה נכונה, השקעות בחברות, רישום הטבות לעובדים, חידושים בתקינה הבינ"ל ועוד.
מה הקורס מקנה?
עם העמידה בכל החובות האקדמיים של הקורס, תתקבל תעודה מטעם מוסד הלימוד כ"מוסמך בתקינה בינלאומית". המסיימים יזכו בידע מעמיק ומקיף יותר על התקינה וכיצד לשלבה בעבודתם השוטפת. בנוסף מקנה התעודה, יכולת להשתלב בארגונים מסוימים כמומחה לענייני תקינה אשר מייעץ בתחום. גדולתה של תקינה זו, היא בעובדה שעקרונותיה יכולים להילמד בכל מקום בעולם וכך גם השימוש בהם בכל מדינה מתועשת.