תואר שני בביולוגיה הוא לרוב תואר שנלמד ע"י מי שמעוניינים להשתלב בתחומי המחקר בתחום הביולוגיה. קיימות לא מעט התמחויות במסגרת התואר השני ביניהן התמחות בביולוגיה מולקולארית, התמחות בניורוביולוגיה וכולי.
תואר שני בביולוגיה מולקולארית נועד למי שרוצים להתמחות בתחומי מחקר הנוגעים להנדסה גנטית, אקולוגיה, פיתוח צמחים ומחקר עליהם וכן התנסות והתמחות בגנטיקה של צמחים ובע"ח. לרוב תואר שני בביולוגיה מיועד למי שסיימו תואר ראשון בביולוגיה, ללא כל קשר להתמחות או המעבדות שעשו. לימודי התואר השני בביולוגיה ניתנים ללמידה במסגרת מלגה-אם הממוצע מן התואר הראשון עמד על 80 ומעלה או בשכר אוניברסיטאי מקובל.
|
|
תואר שני בביולוגיה-מציע מגוון התמחויות הכוללות הנסות מחקרית. |
|
|
לימודי תואר במסגרת מחקרית
כמו בכל תחומי המדע, לימודי התואר השני בביולוגיה מוקדשים לרוב ברובם להתנסות מעשית במחקר. הסטודנט נדרש במסגרת לימודי תואר זה, להשתלב במעבדת מחקר בין שמדובר במחקר טהור ובין שמדובר במחקר יישומי, לקחת חלק במחקר, לעבוד בניהולו של ראש מעבדה או מחקר ולהשלים משימות שונות של מהלך המחקר. בין נושאי המחקר בהם ניתן להשתלב ניתן למצוא: ביוטכנולוגיה של צמחים, הנדסה גנטית של צמחים, חקירת מיקרואורגניזמים, הכרות עם סוגי צמחים שונים בעלי תכונות ייחודיות, מחקר על צמחים טורפים, מחקרים העוסקים בקו הביטאציה של חיידקים וצמחים ועוד.
התאמה בין תחום המחקר ובין הלימודים העיוניים
למרות שהתואר השני מתמקד בעיקר בהתנסות המחקרית, על הסטודנטים לעמוד גם במכסת נקודות זכות מסוימת אשר נרכשת באמצעות שיעורים עיוניים. בין השעורים העיוניים האלו כלולים שעורי סמינר במסגרת ההתמחות המחקרית-לימודית, שעורי בטיחות במעבדה ומתודות מחקר שונות לפי תחומי המחקר, וכן קורסים ספציפיים על פי התמחות כמו: התמחות בצמחים, ביוטכנולוגיה, אקולוגיה, זואולוגיה, מערכת העצבים, אבולוציה, מיקרוביולוגיה ועוד. לעיתים ניתנת לסטודנטים גם ההזדמנות להשתלב בתארים מקבילים באמצעות שעורי בחירה כגון שעורים בביו-רפואה.
מה מקנים הלימודים
מעבר להתנסות המעשית במחקר ותהליכיו, למצטיינים תינתן האופציה בשיתוף עם האוניברסיטה להכריז על פטנט במידה ומדובר במחקר יישומי. אופציה נוספת היא המשך לימודים לדוקטורט בביולוגיה בנושא ההתמחות הספציפית מן התואר השני. למי ששבע מן האקדמיה, תואר שני בתחומים מדעיים יכול לפתוח דלתות רבות בתעשייה ולאפשר השתלבות בחברות ביו-טק, חברות הנדסת צמחים או ביוטכנולוגיה של זירעונים וכן מגוון חברות פרמצבטיות.