פתרונות לניהול יקב
הזמן החולף מנטיעת הכרמים ועד לייצור היין מזני ענבים שונים – כאשר בציר שאינו מוצלח או עקירת הכרמים הקיימים ושתילתם או נטיעתם מחדש גורפת כסף רב ועלולה גם לבזבז זמן יקר – פחות או יותר כ- 7 שנים מרגע שהכרם ניטע ועד לשיו>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
פתרונות לניהול יקב
יקב הוא סמל סטאטוס במובנים שונים. הקמת יקב מרמזת על התיישבות ועל פיתוח חקלאי של האדמה עליה הוא יושב, על החיים הטובים ועל ידע רב וניסיון בנושא יינות, אשר מושך שועי ארץ ועולם אל פנינת החן שמציע היקב.
- מערכת ToStudy
- |
-
18/02/2013
- |
-
17:31
- |
-
2715
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
הזמן החולף מנטיעת הכרמים ועד לייצור היין מזני ענבים שונים – כאשר בציר שאינו מוצלח או עקירת הכרמים הקיימים ושתילתם או נטיעתם מחדש גורפת כסף רב ועלולה גם לבזבז זמן יקר – פחות או יותר כ- 7 שנים מרגע שהכרם ניטע ועד לשיווקו בבקבוק ללקוח. היקב הינו עסק כלכלי לכל עניין ודבר, ובכל יקב ישנה התנהלות שונה על פי התנאים בשטח. ישנם יקבים מסחריים אשר יעדיפו השקעה בכמות יותר מאשר באיכות, או להיפך כנהוג ביקבי בוטיק או ביקבים קטנים יותר. כיום ישנה תחרות גם בין יצרני היינות בארץ מול היינות המגיעים מחו"ל, נדרשת איכות גבוהה יותר בייצור, וכאן נכנסת לתמונה הבנת כלכלת היין.
|
|
קורס ניהול יקב- נותן את כלי הניהול לחקלאים בתחום. |
|
|
מה כולל ניהול יקב?
ניהול היקב מתחיל בניהול נכון של המוצר, וממשיך בניהול נכון של קהל הלקוחות, המשווקים של המוצר, הליכי שימור לקוחות והיכולת למנף את היכולות של היקב לפי צרכי השוק. כל מנהל יקב זקוק להכיר את רכיבי הפיתרון לניהול נכון של יקב כדי לראות את התמונה הכוללת ואת מערכת היחסים שבין התעשייה לחקלאות. תעשיין עלול להבין פחות בייצור כרם ובאופן ניהולו השוטף אולם יודע מהם צרכי השוק, ואילו החקלאי עשוי להבין את הליכי הפיתוח של המוצר ולא את אופן שיווקו היעיל.
איך לבחור נכון בזני הענבים?
הבחירה בסוג הגפן הנכון לנטיעה יהיה תלוי בגורמים שונים – ביולוגיים, מסחריים וגורמי אקלים אשר יכריעו לאורך שנים על התוצר – בין אם יהיה סביר או שכלל לא יהיה מעניין את הלקוח. יכול להיות שגידול של מספר זנים יכול להניב את התוצר הרצוי – ונדרשת רק בחירה בזנים הרצויים – זהו כמעט "הימור" שעלול לעלות בכספים רבים, במידה והתוצר לא יהיה מוצלח או שחלק מזה נזרק.
איך ללמוד את התחום?
כדי למצוא מקורות למימון, למזער את הסיכונים, לבחור את החומרים, לתמחר נכון, לתקצב, לקבל כלים כדי להכיר את שוק הלקוחות ולמצוא פתרונות לניהול יקב – אפשר ללמוד קורס ייננות או ניהול יקבים, אשר יסייע לקבל את ההחלטות הנכונות במישורים השונים של ניהול היקב, ואולי אפילו לזכות בפרסי הצטיינות שונים ולהתעניינות מצד משקיעים.
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...