דיאטת RAW-FOOD
ה- RAW FOOD הוא אוכל חי שלא חומם מעל לטמפרטורה של 48 מעלות – לרבות פירות, ירקות, נבטים, שקדים וגרעינים, דגנים מונבטים וגם קטניות, אלו יכולים להיות גם פירות מיובשים בשמש או מיץ סחוט – טרי. אוכל מסוג זה מכיל עדיין את >
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
דיאטת RAW-FOOD
אחד מביטויי התזונה הטבעית הוא Raw Food, מזון חי שאינו מבושל, ובכך מכיל מרכיבים תזונתיים איכותיים יותר – כיוון שלא היה עיבוד למזון – או שהיה עיבוד מינימלי בלבד. Raw Food הוא אוכל נא.
- מערכת ToStudy
- |
-
13/03/2013
- |
-
15:11
- |
-
2927
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
ה- RAW FOOD הוא אוכל חי שלא חומם מעל לטמפרטורה של 48 מעלות – לרבות פירות, ירקות, נבטים, שקדים וגרעינים, דגנים מונבטים וגם קטניות, אלו יכולים להיות גם פירות מיובשים בשמש או מיץ סחוט – טרי. אוכל מסוג זה מכיל עדיין את הויטמינים ואת המינרלים בכמותם הטבעית, שומר על רמת החמצן הטבעית שלו, על המים והרעננות. ניתן להפיק מחומרי הגלם הללו מאכלים שונים ומגוונים – וזאת מבלי לבשל את האוכל. אוכל מסוג RAW FOOD ידוע כמאט הליכי הזדקנות, פועל לחיזוק מערכת החיסון ולשיפור מערכת העיכול, ויש בו כמות אנרגיה גדולה לגוף שמנוצלת טוב יותר על ידו – בכך יש סיכוי טוב יותר להרזיה.
|
|
RAW-FOOD- צורת אכילה שיש לה סממנים בולטים. |
|
|
חשיבות אנזימי הבניין והפירוק בגוף
האנזימים מזרזים תהליכים כימיים בגוף ונחלקים לשתי קבוצות – האחת מפרקת את המזון לחומרי בניין בגוף הנדרשים לו – פחמימות, שומנים וחלבונים ואילו השניה – דואגת לסילוק הפסולת. ככל שהאנזימים שממילא מפרקים עסוקים יותר בכמויות גדולות שיותר של מזון, כך הם פנויים פחות לפינוי הפסולת מהגוף – וככל שמצטברת יותר פסולת בגוף הוא הופך לתשוש יותר – ובסופו של דבר עלול להוביל להופעתן של מחלות.
פלאפל, פטה, סושי, פסטה או עוגיות
בשיטת ה- RAW FOOD, משתמשים רבות במעבד מזון שטוחן אותו בדרכים שונות. ניתן לייצר כך לא רק סלט, אלא גם את חומרי המילוי לסושי, את ממרח הפטה, מעבדים את הבצק לעוגיות, ניתן להכין טארט פירות מעניין שכולל שקדים ואגוזים. גם אוכל מותסס, כבושים וחליטות תה נחשבים יכולים להיחשב ל-RAW FOOD.
אוכל מונבט
אכילת נבטים וגם קטניות מונבטות ושאר מזון שהונבט – המשמעות היא שכבר הייתה פעולה אנזימטית בצמח, שגרמה לפירוק של חומרי תשמורת בגרעין לסוכרים פשוטים, לחומצות שומן ולחומצות אמינו, ובכך הוא קל לעיכול, "תופס נפח" בקיבה ומשביע וגם מהיר בעיבוד התוך – גופי.
מה אינו נחשב ל-RAW FOOD ?
לא כל המזונות הבלתי מעובדים ומוגשים בטמפרטורה קרה יחסית הם מזונות RAW FOOD. לדוגמה, בשר חי, ביצים חיות או חלב שאינו מפוסטר – ואף לא טופו וגם לא סייטן אשר נחשבים למוצרים מעובדים לכשעצמם. מרק שמוגש חם ועובר הליך עיבוד של בישול – אלא אם זה מרק קר, אינו נחשב ל- RAW FOOD. כלומר מדובר בצורת תזונה מיוחדת משל עצמה עם מרכיבים ייחודים לה.
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...