התקשורת החזותית מפגישה בין רעיון להמחשתו, ומייצרת תפישה. למעשה, התקשורת החזותית מהווה את הכוח לאנשים יוצרים להגיב באופן מיידי על המתרחש בכל תחום חיים ולייצר שיח אודות העניין.
כלי התקשורת החזותית רבים ומשמשים למטרות שונות ולפיכך תקשורת חזותית היא למעשה בסיס חשוב למקצועות היצירה השונים המתכתבים עם המציאות. יש בה כדי לחבר בין העולם היצרי למציאות היום יומית – וכך ניתן להבחין שאותו חיבור בשנים האחרונות מאפשר חשיפה חופשית לרעיונות שיווקיים שונים שבעבר היו פחות מקובלים, ונדמה שגבולות רבים נפרצו בתודעה הציבורית ויצרו שיח ופיתחו צרכי שוק חדשים מעצבי תפישה ושפה תקשורתית חדשה. תכני התקשורת החזותית התפתחו יחד עם היכולת הטכנולוגית – כמו למשל בתוכנות הגרפיקה השונות עבור כל אנשי המקצוע בתחום האמנות; אדריכלים, מעצבים גרפיים, מעצבי ביגוד ואביזרי לבוש, עורכי וידאו ועוד.
למה ללמוד דווקא תואר בהנדסה לצורך תקשורת חזותית?
לימודי תקשורת חזותית אינם מחייבים תואר בהנדסה, ועם זאת התואר הנלווה – "הנדסאי" מייצר יכולות נרחבות יותר לבעל המקצוע: יכולת לתכנן מוצר, לייצר ולפתח אותו בכוחות עצמו ועוד. במקביל, התואר הזה פותח דלתות, ולא רק במשרדים העוסקים במישור החזותי של המוצר, אלא מאפשרים להנדסאי שעבר את בחינות המה"ט להיות רשום בפנקס ההנדסאים והטכנאים בישראל, וליהנות ממקצוע בעל נקודת זינוק גבוהה יותר מבחינה מקצועית ביחס לבעלי מקצוע אחרים בתחום.
על מה ישנו דגש בלימודים אלו?
נושאי הלימוד להנדסאי תקשורת חזותית כוללים פיתוח של מיומנויות להבעה וחשיבה יצירתית על ידי תרגילים שונים בקבוצה או באופן עצמאי וקבלת משוב על ידי הצוות הפדגוגי. רוכשים ידע בתחום תפישת צורה באופן מטפורי, קוגניטיבי, היבטים תרבותיים ורעיוניים, חוקרים יחס בין טקסט לדימוי, אפיון של רכיבי זהות בשפה חזותית, עיצוב עבור המדיה המודפסת, בנית מותג, עיצוב אריזה ולעתים נוספים כעוד תכינם בנושא פיתוח של משחקים, עיצבו של סאונד, בימוי של סרטוני וידאו ועוד.
|
| תחום התקשורת החזותית התפתח עד מאוד בשנים האחרונות | |
|
באילו התמחויות שונות ניתן לבחור?
בכל מוסד לימודים תוכנית הלימודים בנויה אחרת, אולם יחד עם זאת ישנו פיקוח של משרד המה"ט על תוכניות הלימוד המאושרות ויש צורך לעמוד בבחינה המאושרת על ידו על מנת להירשם בפנקס ההנדסאים – מעבר לתעודת הגמר שניתנת מאת מוסד הלימודים הנבחר. ההתמחויות יכולות להיות עיצוב פנים, עיצוב גרפי, משחקי מחשב, עריכת וידאו, עיצוב עטיפות ואריזות מוצר ועוד.