תכנון הבית משפיע רבות גם על עיצוב הרהיטים – מבחינה פונקציונאלית וגם עיצובית. מעצב פנים נדרש בתהליך העבודה להוכיח יריעה נרחבת של ידע ולתת לידע זה ביטוי בעבודתו – בין אם מדובר על פס יצור גדול או על עיצוב ייחודי עבור כל פריט.
חדרי ילדים ותינוקות, משרדים וחנויות, בתי מגורים פרטיים או מסעדות – אלו דורשים ראיה כוללנית ובה רהיטים שמתאימים לרוח המקום, לקהל היעד, לעיצוב ולפונקציונאליות של הרהיט שיקשט את החלל או שיהיה בו שימוש. תכנון של אותו רהיט יכול להסתיים גם בהדמיה של איך הרהיט אמור להיראות בפני עצמו ואפילו בתוך החלל שבו הוא אמור להשתלב, כמו למשל דלפקים, כורסאות המתנה, שולחן לחדר ישיבות, מדפים מיוחדים ופריטי אחסון ועוד. היום העיצוב לרהיטים הרבה יותר מתוחכם ומאפשר שימוש בטכנולוגיות כדי לתכנן וגם להפיק את הריהוט שתוכנן באופן מדויק.
ללמוד את יסודות העיצוב
רהיט הוא חלק מעיצוב הפנים של החלל. אופיו של הרהיט יעיד על סביבתו ולהיפך, ויש בו גם אמירה של אותו יוצר רהיטים – המעניק את הטון הייחודי לו על פי מיטב הכלים והגדרת ה"אני המעצב" שלו. בין היתר, למידת יסודות העיצוב כוללת שימוש בטקסטורה, צבע, חומר, כללי קומפוזיציה, שימוש במתודות שונות, שימוש בתוכנות דו מימד ותלת מימד.
|
|
חשוב להבין שרהיט הוא חלק בלתי נפרד מעיצוב חלל הבית או המשרד |
|
|
שימוש בהדמיות ממוחשבות
למידת תוכנות להדמיה ממוחשבת כמו למשל תוכנת האוטוקאד ואחרות מאפשרות להגדיר את פריטי הריהוט הרצויים תוך שימוש באובייקטים שהוכנו מראש,את החומר על פי איכותו, יכולת הקשיחות שלו או הגמישות ועוד, מצבי תאורה וצלליות – היטלים ומישורי ההטלה. תוכנות השרטוט האדריכלי יאפשרו שימוש בקנה מידה נכון, תוכניות עבודה קודמות וגם הפניות להערות שונות ועוד.
קורס אוטוקאד
בקורס אוטוקאד נלמדת התוכנה לשרטוט אדריכלי, כשהלומדים בה ירכשו ידע גם בתחום קריאת שרטוטים הנדסיים. הלומדים ידעו איך לערוך גיליון ולהגיש פרויקט בקנה מידה כפי שנדרש להגשה – עם מקרא ופרטים וכן שלבי ההדפסה השונים.
נושאי לימוד נוספים בקורס
בקורס תכנון ועיצוב רהיטים נלמדים נושאים כמו למשל היסטורית הריהוט, הנדסת אנוש, מטבחים, ארונות וחדרי ריהוט, ארונות וגם ריהוט משרדי, חדרי שינה, פרזולים, חומרי גלם, מאפייני חומרים וסוגיהם, טכניקות ריהוט וטכנולוגיות שונות, מבנה הרהיט וחלקיו המבניים, שחזור של רהיטים, מפרטי חומרים וכמויות. בין היתר, פרק נוסף שילמד יעסוק גם במתן פיתרון לבעיות ייחודיות, לתמחור עבודה, ולבחינת הקשר שבין עיצוב ואדם.