בישראל כמו בישראל המלצרות נחשבת לנחלתם הבלעדית (כמעט) של צעירים, לרוב של סטודנטים שרוצים לעשות כסף טוב. לרוב השירות נראה בהתאם – חובבני עד משועמם ומפוהק, שכן אותם צעירים לרוב מנסים לשלב בין הלימודים הקשים לבין העבודה המורכבת ומאתגרת לא פחות. במדינות אחרות המלצרות היא תורה בפני עצמה, ואם תתנו גיחה לפריז למשל, תראו שהמלצרים שם הם די ישישים ושמקצוע המלצרות שם לא נחשב לחלטורה אלא למקצוע מכובד שדורש הכשרה.
ללמוד מלצרות?
בדיוק, מה ששמעתם. מלצרות זו תורה בפני עצמה, ותבדקו בכל מסעדה שמכבדת את עצמה אם המלצרים שעובדים בה לא עברו הכשרה. המלצר הוא למעשה איש מקצוע שחובש מספר כובעים, כובע ראשון הוא של נותן שירות, כובע שני הוא של מארח, כובע שלישי הוא של איש מכירות ושיווק, כובע רביעי הוא מומחה ליין ולאוכל. מלצר טוב בהגדרה הוא כזה שלובש את כל הכובעים ומלהטט בין כל התפקידים האלה בכשרון לא מבוטל.
קורס מלצרות – מטרות
מי שרוצה לעסוק במקצוע ולא לחלטר יודע שאין מה לעשות, כמו כל מקצוע אחר יש לעבור הכשרה שתאפשר לו לעסוק בתחום. ולכן מי שפונה לקורס מלצרות יודע שהלימודים יספקו לו רקע ובסיס בכל הנוגע לכובעים השונים שאותם חובש המלצר ולכל המיומנויות שקשורות ליין, שירות, מכירות, עריכת שולחן, סוגי מזון וכדומה. בנוסף היתרונות המובהקים של קורס מלצרות הם העובדה שבתום הקורס מובטחת לכם הפנייה למסעדות יוקרתיות, וזאת בהתאם ליכולות ולכשרונות שגיליתם בקורס. פרט נוסף, חשוב לא פחות הוא העובדה שמלצרים מקצועיים, שניכר בהם שהם יודעים היטב מה הם עושים מקבלים טיפים גבוהים יותר וכבוד רב יותר.
קורס מלצרות – תכנים
קורס מלצרות כולל מבואות לתרבות האירוח שכן הדגש המרכזי בהדרת המלצרות הוא האירוח והתחושה הנעימה שמור לקבל הסועד, ולכן הקורס מלמד את המשתתפים כמה סוגים של שירות ואירוח ומהם התפקידים והמטלות של המלצר, ומה חלקו בחוויית הסועד. קורס מלצרות סוקר גם את מיומנות השירות וכיצד מלווים ומשרתים את הלקוח לכל אורך שהייתו במסעדה, כיצד לערוך שולחנות, כיצד להגיש את המנות, איך למכור ולהציג את המנות וכדומה.