להיות או לא להיות – זו השאלה, זהו ציטוט לא ממש נאמן למקור של המלט מאת שייקספיר, והוא יכול לבטא באופן מסוים את התחושות והלבטים שמלווים אתכם בשלב שבו עליכם לבחור מוסד להשכלה גבוהה. אמנם, בניגוד להמלט, אין כאן שאלות מוסריות של חיים ומוות, אך זו החלטה בהחלט קשה ונוקבת. ההשלכות לעתיד וההשפעה שיש להחלטה זו יכולות לגרום לכל אחד תחושות שנעות מאי נוחות לבעתה של ממש.
שיקול
ישנם מוסדות להשכלה גבוהה שמועדפים במובהק על ידי מעסיקים פוטנציאלים, ואין זה נוגע תמיד לאיכות התואר או לשם של מוסד הלימודים שבו למדתם. לימודים במקום מסוים יכולים להניק לכם נקודות ואפילו קשרים חברתיים שבעתיד תוכלו לנצל לצורך עלייה בדרגה. העונה המומלצת לרחרוח המצב ולבדיקה לאן נושבת הרוח היא באזור ינואר ובפברואר. באותה תקופה יש ימים פתוחים שמאפשרים לכם הצצה חטופה לאותם מוסדות. למעשה, זו יותר מהצצה חטופה ותוכלו לברר את כל מה שרציתם באותו יום פתוח.
בחירת מוסד להשכלה גבוהה – שכר לימוד
בבואכם לבחור מוסד להשכלה גבוהה, אחד השיקולים המרכזיים שעליכם לקחת בחשבון הוא זה של שכר הלימוד. ישנם מוסדות להשכלה גבוהה שיגבו מכם סכומים אסטרונומיים, ויש כאלה שדורשים שכר לימוד ממוצע. ברוב המקרים הפערים העצומים הם ההבדלים העיקריים בין מכללה (שיכולה להיות מאוד יקרה) לבין אוניברסיטה (שמאחר והיא לא מוסד פרטי, שכר הלימוד בה נמוך באופן משמעותי מזה של המכללות).
בחירת מוסד להשכלה גבוהה – עלות מחייה
עלות מחייה או יוקר מחייה - שיקול מאוד רציני אף הוא, שכן הוא כולל בתוכו את כל ההוצאות השוטפות והתקופתיות של הסטודנט בתקופת לימודיו. הדרכים לבדוק עלות מחייה עתידית הן בירור המיקום הגיאוגרפי של מוסד הלימודים, עד כמה הוא מרוחק מביתו של הסטודנט, האם הוא יוכל להמשיך להתגורר בבית הוריו ולחסוך כסף, או שבשל מיקומו המרוחק של מוסד הלימודים יהיה עליו לשכור דירה, האם המרחק בין ביתו של הסטודנט לבין מוסד הלימודים מחייב את הסטודנט לנסוע באוטובוסים, האם ניתן להתנייד למקום באופניים, או שמא נדרש לשם רכב פרטי.