הידעתם? שיעור התיירים הסינים בארץ, בשנים האחרונות החל להאמיר בצורה משמעותית. יחד עם העובדה שמדובר בתיירות מבורכת שמביאה המוני תיירים מתלהבים שגם תורמים למדינה כסף רב, הדבר היווה בעיה למדריכי הטיולים. מרבית התיירים הסינים אינם יודעים אנגלית היטב וגם לא שום שפה אחרת מעבר לסינית.
הקושי להדריך את התיירים הסינים שמתחילים להגיע בהמוניהם לישראל, יצר מצוקה מסויימת בהעברת הערכים הנכונים וההסברים על אתרי המורשת החשובים בישראל בפני תייירים אלו. מתוך צורך זה, הגה משרד התיירות פתרון שנראה כשנוי במחלוקת במעט. המשרד הציע לייבא עובדים סינים זרים ולהכשיר אותם כמורי דרך ומדריכי טיולים עבור הקהל הסיני שמבקר בארץ. אגודת מורי הדרך לישראל אינה מרוצה מן ההצעה וטוענת בתוקף כי איכות ההדרכה תפגע משמעותית והחוויה של התיירים בארץ עלולה להיפגם בשל כך.
מהלך שהחוקיות שלו מוטלת בספק
בהתאחדות מורי הדרך לישראל, טוענים כי מדובר במהלך שנוי במחלוקת לא רק מהבחינה שמדובר בעובדים זרים שלמעשה לוקחים עבודה למורי הדרך הישראליים, אלא גם שאין שום מקום בחוק שבו ניתן להכשיר עובדים זרים מחוסרי השכלה למורי דרך בהליך מקוצר. לדברי ההתאחדות, גם כך מורי הדרך הישראליים שרשומה בהתאחדות מפסידים בכל שנה 42 מיליון שקלים כתוצאה מהדרכות תיירות זרות שההכנסות מהן מגיעות לידיים פרטיות במקום לידי מדינת ישראל. הכשרת עוד גורמים זרים רק תפגע בכלכלת ישראל ובחוויות הביקור בארץ, באופן משמעותי.
|
|
האם היא תוכל להעניק את הדרכת המורשת המתאימה לתיירים הסינים? |
|
|
למה שבארץ לא יעשו כמו בחו"ל?
לפי החוק בישראל, מי שרשאים להדריך תיירים ומטיילים בארץ ישראל, הם רק מורי דרך מוסמכים, ישראליים עם רישיון מורה דרך בתוקף. כל סוג הדרכה אחר נחשב בגדר עבירה על החוק והוא אסור. אולם, למרות זאת, המדינה אם אכן תחל ותאשר את המהלך, עוברת על החוק של עצמה בנושא הזה. לדברי מורי הדרך, קיימים בארץ מורי דרך שהם בוגרי לימודים בפקולטות אסיה ודוברי השפה ואין צורך לייבא במיוחד עובדים זרים רק לשם צורך זה. עוד מציעים בהתאחדות, כי על ישראל לנהוג כמו מדינות אחרות בנושא הדרכה בשפה שמורי הדרך אינם בקיעים בה. הקבוצה מגיעה עם מדריך ממדינת המקור דובר השפה הזרה וזה מצטוות למדריך של המדינה המקומית בה מבקרים וכך אף אחד מן הצדדים אינו מופסד. כאמור, בישראל אין שום סידור כזה.
אין מספיק ישראליים דוברי השפה
לטענת משרד התיירות, הם אינם מעודדים את הכשרת המדריכים הזרים, אך נשארים ללא ברירה, שכן אחוז מורי הדרך דוברי השפות המנדרינות למיניהן הוא קטן מאוד ואינו עונה על קבוצות התיירים הגדולות שהחלו להגיע מסין בנשים האחרונות מספר פעמים בשנה. למרות תמריצים שונים שניתנים לבוגרי הפקולטות ללימודי אסיה, הדבר לא עוזר מספיק ולכן יש צורך בעזר חיצוני.
לקריאה נוספת בנושא...
הדרכת טיולים בחו"ל- אין פיקוח
רישיון מורה דרך