בעוד ארגון ASA הודיע על חרם על האקדמיה הישראלית, בינתיים אוניברסיטאות מובילות במדינת ניו יורק והסביבה חותמות עם ישראל על הסכם שת"פ פעולה חדש ומבטיח בתחום חקר המוח. ההסכם נחתם מול עמותת טכנולוגיות מוח ישראל לבין אוניברסיטאות כמו פנסלבניה, טמפל, מכון פינשטיין ומעבדת קולד ספרינג הרבור.
ההסכם החדש שנחתם עם האוניברסיטאות האמריקניות צפוי לתת דגש ועידוד למחקר אודות מחלות הפוגעות במוח דוגמת מחלת האלצהיימר, עליה צפוי להינתן הדגש הגדול ביותר במחקר המשותף. ההסכם נחתם אתמול במכון פינשטיין בניו יורק במעמדו של יו"ר עמותת מוח ישראל- ד"ר רפי גדרון וכן חברי קונגרס בכירים מפנסילבניה, וניו יורק. לנוכח הכרזת החרם משבוע שעבר של ארגון ASA, מדובר בהסכם חשוב מאוד ופורץ דרך קדימה שמהווה הוכחה כי לא כל מוסדות הלימוד המובילים בארה"ב תומכים בחרם.
מקווים ששיתוף הפעולה יביא לשינוי עולמי
הד"ר רפי גדרון שחתם על ההסכם, שמח לספר עליו ואף הוסיף כי מטרת העמותה מעבר לקידום המחקר בתחומי המוח, הוא גם לעודד שיתופי פעולה בינלאומיים בתחום מחקר זה. הוא אף הוסיף, כי שיתוף הפעולה אמור לעודד ולקדם יזמות ומחקר משותף בין החוקרים הישראליים למקבליהם בארה"ב בתחום הניורו טכנולוגיה. שיתוף פעולה זה, הוא מקווה, יביא לפירות מרתקים שישפיעו וסייעו לאזרחי כל העולם בטיפול במחלות ובעיות המוח הקשות ביותר.
מהי עמותת טכנולוגיות מוח ישראל
עמותת טכנולוגיות מוח ישראל, היא עמותה שהוקמה ביוזמתו של הנשיא שמעון פרס. כחלק ממאמציו לקדם את ישראל בתחומי הטכנולוגיה והמדע, הוקמה עמותה זו שעיקר מחקרה הוא בתחום הניורו טכנולוגיה. העמותה פועלת למען שיתופי פעולה וחיזוק קשרים עם חוקרים ומעבדות העוסקות בתחום זה וחיזוק הקשרים עם גורמים אלו. העמותה מורכבת מוועד מנהל הבנוי על אנשי אקדמיה, יזמי טכנולוגיה, אנשי תעשייה ואפילו שני חוקרים זוכי פרס נובל.
|
|
שת"פ אמור להביא לפריצות דרך חדשות בעיקר במחקר תפקוד המוח בגילאי הזקנה. |
|
|
מקווים כי ההסכם יביא גם לגרנטים
כמובן שבמקביל לרושם הטוב ששיתוף הפעולה החדש מוליד, עיקר התקווה של העמותה הוא לא רק בשת"פ ושיתוף ידע, אלא גם בתמיכה מחקרית רחבה הרבה יותר בתחומי הניורולוגיה המתבצעים בארץ ובחו"ל. הסכם שכזה, יכול להועיל גם מבחינת הגרנטים שיקבלו אוניברסיטאות המחקר העוסקות בתחום זה, דבר שיאפשר להן להמשיך במחקר החשוב וכמובן גם לגייס יותר חוקרים צעירים חדשים ורעננים לשורותיהם מבלי חשש מחוסר היכולת לכסות מלגת מחקר עבורם.
לקריאה נוספת בנושא...
תואר שני במדעי המוח
תואר ראשון בקוגניציה