מבנה הלימודים | | המכללה האקדמית תל-חי מזמינה אותך להצטרף למסלול מדעי המזון ולקבוע מה יונח על שולחננו בעוד 10 שנים מהיום. הנרשמים הראשונים למסלול ייהנו ממלגה בגובה 2/3 משכר הלימוד לשלוש שנים!
תעשיית המזון בישראל הנה אחת משלושת ענפי התעשייה הגדולים במשק. הגורם החשוב ביותר בתעשייה זו הנו טכנולוג המזון אשר מתכנן, יוצר, מרכיב ומעבד את המזון והמשקאות אותם אנו צורכים משלב איסוף התוצרת החקלאית ועד שלב העיצוב, האריזה וההגעה לצרכן. פיתוחים טכנולוגיים רבים שהופקו בשנים האחרונות גרמו לנו הצרכנים לתהות מה אכלנו לפני כן ושינו את הרגלי צריכת המזון שלנו לחלוטין. מוצרים קפואים שניתנים להפשרה וחימום המשחזרים את טעמם לטעם המקורי, שילוב של מים מינראליים וטעמים וגלידות במגוון טעמים הם פרי ידיהם של טכנולוגים מוכשרים.
המכללה האקדמית תל-חי מציעה לך ללמוד תואר ראשון B.Sc. במדעי המזון. תואר אשר יאפשר לך מיד בסיומו להשתלב בתעשייה בתפקיד טכנולוג מזון באחד ממפעלי המזון בארץ. תוכנית הלימודים מובנית ונותנת דגש ללימודים מעשיים אשר יאפשרו לכם להגיע מוכנים ומנוסים למקום העבודה. מקומות העבודה האפשריים בהם תוכל להשתלב בסיום הלימודים הם מפעלי מזון, מוסדות מחקר ופיתוח ומעבדות בתחומי מדעי החיים, במכוני תקינה ובקרת איכות, בפיקוח ממשלתי.
גולת הכותרת של החוג הנה סדנת פיתוח מוצרי מזון במהלכו תפתח מוצר מזון חדש בתהליך שיכלול בחירת חומרי הגלם, בניית המוצר, תכנון אורך חייו (בהקפאה/בחימום וכ"ו), אריזתו, חלוקת דוגמיות טעימה וביצוע סקר טעם ועיצובו הסופי. בסיום הקורס תזכה להציג את המוצר בפני משתתפי הקורס והמנחים ובסבירות גבוהה גם בפני טכנולוגים מהתעשייה. בנוסף מציע החוג, כחלק מתוכנית הלימודים קורס ניסיון בתעשייה במהלכו עובדים הסטודנטים באופן זמני בתעשיית המזון ורוכשים ניסיון תעסוקתי. בין החברות בהן הועסקו סטודנטים של תל-חי ניתן לציין את שטראוס, עלית, תנובה וטרה.
הסטודנטים בתל-חי נהנים מ: • אפשרות תעסוקה במקצוע נדרש מיד בסיום התואר • תואר מדעי המאפשר המשך לימודים לתואר שני במדעים • רמת לימודים גבוהה ע"י טובי המרצים כגון: פרופ´ זקי ברק מבכירי התעשייה בישראל • ניסיון תעסוקתי כבר בזמן הלימודים • מלגות מדהימות: חצי שנת לימוד חינם לכל המממשים לתשע"א מלגה תלת שנתית בסך 2/3 מגובה שכר הלימוד – שנה א´ חינם, ומחצית משנה ב´ ושנה ג´ למציגים פסיכומטרי מעל 680. |