מבנה הלימודים | | המכללה האקדמית תל-חי מזמינה אותך להצטרף למסלול הלימודים "מתמחה בייצור יין" - "Cellar Master". מסלול לימודים ייחודי זה כבר הכשיר כ-180 בוגרים, המהווים כיום את תשתית ענף היין בישראל, ביניהם בעלי היקבים נעמן, עמרם, רמות נפתלי, סמדר, אלון, פסגות ובזלת הגולן, וכן בכירים מחברת קוקה קולה ומהיקבים תבור, רמת הגולן והרי גליל.
קהל יעד המסלול מיועד לעוסקים בתחום היין בישראל, ביקבים הגדולים וביקבי הבוטיק, לכורמים ולשוחרי תרבות היין.
תוכנית לימודים המסלול החדש כולל מגוון של קורסים, החל מקורסי יסוד - כימיה כללית ואורגנית, מיקרוביולוגיה, בוטניקה וגידול גפן, דרך קורסים מקצועיים - שיווק יין, יינות העולם, טעימות ותהליכי ייצור של יין, וכלה בקורסים ייחודיים הקשורים בייצור והפקה של יין באופן עצמאי. המסלול עוסק בכל שלבי יצור היין, החל מתכנון הכרם, נטיעתו, גידול הענבים, דרך תהליכי ייצור היין, כימיה, מיקרוביולוגיה ועד קורס טעימות מקצועי, והכרת ציוד היקב. המסלול ילווה בסיורים ביקבים ובכרמים המובילים בארץ. |