מבנה הלימודים | | ענף הבניין בישראל הוא אחד מעמודי התווך של המשק הישראלי, ומשלב בתוכו מספר רב של מקצועות. את עבודתו של מהנדס הבניין ניתן לסווג לשני תחומי התמחויות.
מהנדס הביצוע אחראי על ניהול פרויקט, מלווה את הקמתו של החל משלבי התכנון והרישוי, דרך הכנת מכרזים ואומדן כלכלי, וכלה בליווי ופיקוח על ביצוע הבנייה כולה. המהנדס המתכנן הוא זה אשר אחראי על חישובי החוזק והיציבות של המבנה, ובאמצעות תכניות הקונסטרוקציה הוא מנחה את אנשי הביצוע.
במסלול הנדסה אזרחית נלמד להשתלב בענף הבנייה והתשתיות הן בתחום התכנון והן בתחום הביצוע, בהתאם להתפתחותו המואצת של ענף הבנייה, על מנת לקדם את המשק והחברה בישראל. סטודנטים נבחרים במחלקה זוכים למעטפת לימודית, אישית, תעסוקתית וכלכלית, באמצעות פרויקט "הזנק להנדסאים". התמחויות המשנה הן: א. ניהול הבנייה המסלול האחיד שבו מכירים את הענף, תוך שילובו במערכת הכלכלית ואופטימיזציה של תהליכי הבנייה, תרגול חישובי כמויות, לוחות זמנים בתוכנת MSP, חישובי הספקי עבודה, תמחור, חשבונות חלקיים, פיקוח על הבנייה וכו'. בנוסף נלמד קורס בטיחות בעבודות בנייה, בנייה ירוקה, וכד'. במהלך השנה האחרונה של מסלול הלימודים מושם דגש על גיבוש והכנת פרויקט גמר, שהוא אישי.
ב. תכנון מבנים - קונסטרוקציות בסיום הלימודים יוכל הבוגר לעסוק בתכנון הנדסי של מבנים, בנוסף לביצוע ופיקוח, ויהיה בעל זכות חתימה לתכנון קונסטרוקציות מבנים עד לגובה של 11 מטר (זכות חתימה לבנייה), 4 קומות. מסלול הלימודים בהתמחות תכנון מבנים נמשך סמסטר נוסף (סמסטר 5) או שניים (סמסטר 5 + 6), על פי תכנית הלימודים הנבחרת על ידי הסטודנט (לימודי יום/לימודים המותאמים לאנשים עובדים). 80% מימון לשנתיים לחיילים משוחררים ובוגרי שירות לאומי – עד חמש שנים מיום השחרור, בכפוף לנהלי מה"ט. מלגת הצטיינות לבעלי ממוצע בגרות גבוה, עד 1500 ₪.
|