מבנה הלימודים | | האסכולה הנטורופתית מבוססת על תזונה ככלי טיפולי מרכזי כשהמוטו המוביל הינו "...ויהיו מזונותיך לתרופותיך". * מטרת הקורס: להקנות למתעניינים את מושגי היסוד של התזונה ההוליסטית, ולהקנות "ארגז כלים" פשוט להתמודדות עם מצבים בריאותיים שונים. * בין נושאי הלימוד: - מבוא לפילוסופיה הנטורופתית: עקרונות, מקורות והתפתחות. דרוג מצבים לפי מחוללי מחלה ושלבי המחלה. - השוואה בין גישות טיפוליות של תזונה קלינית ותזונה הוליסטית. שבירת מיתוסים תזונתיים נפוצים (סקירת מחקרים חדשים). - מושגי היסוד של התזונה: אבות המזון, ויטמינים מינרלים ורכיבי תזונה חיוניים אחרים. - תזונה מאוזנת - פירמידת המזון. - דגנים מוכרים ומוכרים פחות. הרכב, סגולות רפואיות ותכונות אחרות של הדגנים. לחם כמוצר היסוד, פעם ועכשיו. - עולם הקטניות ללא הבדלי צבע, גודל ומוצא. תכונות והרכב, שיטות הכנה ושילוב בתפריט. - סויה השנויה במחלוקת - בריא או לא בריא, זאת השאלה. - סקירת מחקרים. מוצרי סויה מסורתיים מול מוצרים תעשייתיים. - חמישה צבעי הבריאות - כל מה שרציתם לדעת על ירקות ופירות סגולות רפואיות, רכיבים כימיים מיוחדים, כללי שילוב בתפריט למטרה טיפולית ספציפית ועוד. - "בשרי או חלבי" - מזונות מין החי - מתי כן? מתי לא? למי כן? למי לא? למה? וכמה? - לא כל שומן משמין - מזונות שמכילים כמות גדולה של שומנים. ה"טוב" וה"רע" בשומן מין החי ובשומן מין הצומח. - "בית מרקחת" של שמן זית. - סגולות רפואיות של שמנים צמחיים מיוחדים. - "תחנות כוח" של עולם המזון - מזונות עם ריכוז רכיבים חיוניים גבוה במיוחד. מזרעים ואגוזים, דרך נבט ואצה, ועד כבד וביצה. - דבש ומוצרי הכברת. מזונות-על. - רפואת צמחים במטבח - סגולות רפואיות, חומרים פעילים ופיטוכימיקאלים חיוניים שנמצאים בתבלינים ובמשקאות צמחיים נפוצים. |