מועד פתיחת הלימודים: אוקטובר (מועד חורף).
מטרת המגמה המטרה העיקרית היא להכשיר הנדסאים ברמה תאורטית ומעשית גבוהה בתחום הנדסת המכונות, תוך התאמה לחידושים המתמידים בתעשייה, לרבות מִחשוב תהליכי הייצור והתוכן במחלקות ובמשרדי תכנון ופיתוח.
סגל ההוראה מורכב ממורים ומהנדסים בעלי נסיון רב בתעשייה, המקיימים קשר מתמיד עם מערכות המשק הישראלי. תוכנית המגמה להנדסת מכונות מאושרת על ידי המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע (מה”ט).
אפשרויות תעסוקה במחלקות ובמשרדי תכנון ופיתוח במפעלי ייצור במחלקות שיווק ומכירות של מוצרים ומערכות מכאניות בכל התעשיות במחלקות שירות ותחזוקה בכל התעשיות במחלקות לבקרת איכות הוראת הטכנולוגיה במוסדות החינוך וההכשרה הטכנולוגיים במגזר הפרטי - הנדסאי מכונות רשאי לפתוח עסק פרטי בכל התחומים שצוינו לעיל.
להלן חברות, מפעלים ומוסדות, המתעניינים בבוגרי המגמה: אינטל פיליפס רפא”ל ישקר צה”ל (חיילות שונים) תעשיית המלט בישראל חברת החשמל תע”ש טבע BARAN רכבת ישראל
בשוק העבודה היום חסרים מאות רבות של הנדסאי מכונות, לבוגרים שלנו סיכויים מצויינים להשתלב בעבודה מעניינת ומקצועית!
עיקרי תוכנית הלימודים במגמת הנדסת מכונות תוכנית הלימודים משלבת את לימוד המקצועות הקלאסיים של הנדסת מכונות עם לימודי מחשב מתקדמים, דבר שהופך את הלימודים למעניינים, מגוונים ובעלי אתגר ועניין.
הלימודים במגמה כוללים:
מקצועות עיוניים כלליים לימודי מחשב כלליים מקצועות יסוד של הנדסת מכונות מקצועות עיוניים ומעשיים מתקדמים של הנדסת מכונות לימוד יישומי מחשב לתכנון ולפיתוח מערכות מכאניות מורכבות ותהליכי ייצור (תוכנותInventor ,Pneumotion ,Hydromotion ,ANSYS ,Master Cam, AutoCAD ועוד).
כדי להעמיק ולחזק את ההוראה המעשית פותחו במגמה זו מעבדות רבות עם ציוד ומִכשור מתקדם, ומעבדות ממוחשבות כגון מעבדה לאוטומציה, לאנרגיה,לרובוטיקה, לתכנון וייצור ממוחשב, להנדסת חומרים, לעיבוד שבבי וְ CNC ועוד.
בחינות ופרויקט הגמר הסטודנטים במגמה נדרשים לעמוד בבחינות הבאות:
בחינות פנימיות ובחינות מעבר של בית הספר בכל מקצועות הלימוד. 4 בחינות ממלכתיות מטעם המכון ממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע (מה”ט). פרויקט הגמר - לקראת השלמת לימודיו יידרש כל סטודנט להכין פרויקט גמר, שיבוצע על פי הנחיות מנחה. על כל סטודנט לעמוד בהצלחה במבחן ההגנה הממלכתי על הפרויקט. |